Tema sedme emisije nove sezone "Plesa sa zvijezdama" je vremeplov. Ove nedjelje natjecatelji showa Nove TV dobili su zanimljiv zadatak – svojim plesnim izvedbama gledatelje moraju provesti kroz plesnu prošlost, ali i odvesti u budućnost.

Galerija Franka u Plesu sa zvijezdama +0 Franka u u 3D korzetu s potpsiom Krie Designa

Upravo je potonje svojim stajlingom napravila i članica žirija Franka Batelić. Frankina stilistica Jasenka Tudor Bevanda za ovu je emisiju osmislila uistinu posebnu kombinaciju.

Vođena idejom održive mode koju polako, ali sigurno prihvaća sve više komercijalnih brendova u želji za očuvanjem našeg planeta, dizajnirala je korzet izražen tehnikom 3D printanja, prvi te vrste u Hrvatskoj.

U pitanju je tehnika koja je u modnoj industriji još uvijek u testnoj fazi te se ne koristi u komercijalne svrhe. Korzet pod nazivom "FUTURE F" u ovom stajlingu spojen je s kombinezonom kojeg potpisuje Kristina Burja, dizajnerica koja stoji iza brenda Krie Design te i sama promiče koncept održive mode.

Kristina je dizajn kombinezona prilagodila 3D korzetu. Izrađen je od recikliranog poliestera nastalog recikliranjem plastičnih boca. Korzet "FUTURE F" također se može reciklirati i vratiti u izvorni oblik od kojeg se potom može printati nešto novo.

Za printanje korzeta bio je zadužen Igor Milanković, vlasnik obrta Filament 3D, s kojim je Jasenka Tudor Bevanda dosad radila na drugim projektima. Više od dva mjeseca trajala je zahtjevna izrada korzeta i probnih printeva sve dok nije dobivena finalna verzija koja je u potpunosti odgovarala prvotnoj viziji.

Franka Batelić Franka Batelić: Fantastična haljina za kojom se jednostavno morate okrenuti

Proces stvaranja kompletnog stajlinga uključivao je 3D skeniranje Frankina tijela, zatim dizajn samog korzeta, programsko modeliranje, 72-satno printanje korzeta na 3D printeru te naposljetku dizajn kombinezona i njegovo usklađivanje s korzetom.

Franka Batelić Franka u u 3D korzetu s potpsiom Krie Designa (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju