Tridesete su posebno desetljeće, ono u kojem definitivno prestajemo biti mlade djevojke, ali većina i dalje ne želi da ih se naziva ženama jer im to zvuči previše ozbiljno.

U tridesetima mnoge dame svjesno ili nesvjesno uvode određene promjene kada je u pitanju izgled. Mijenjaju stil, garderobu pa i frizure.

Naravno da ne postoji pisano pravilo koje kaže da u tridesetima moramo izgledati ovako ili onako, ali četvrto desetljeće života sa sobom ipak donesi određene promjene u životima većine žena.

Kada su u pitanju spomenute frizure, postoje tri koje mnoge žene u tridesetima izbjegavaju. Koje su to provjerite u nastavku.

1. "Mama" frizure

Iako su mnoge žene u 30-ima mame, to ne znači da moraju imati i klasičnu kratku "mama frizuru". Žene u tridesetima itekako dobro znaju da je pred njima još cijeli život i da će biti dovoljno vremena za kratke frizure pa se, osim ako ne žele kratiti kosu iz drugih razloga, u tridesetima ne odlučuju za drastično kraćenje kose samo zato što su došle u određene godine.

2. Frizure u ludim bojama

Ulazak u tridesete predstavlja određenu prekretnicu u životu. To je, kako smo već spomenuli, ono desetljeće u kojem žene više nisu mlade djevojke, ali se ne smatraju ni zrelim ženama. Međutim, promjene se događaju, a jedna od tih promjena je i ta da će mnoge dame ipak izbjegavati drastične, lude promjene boje kose koje su bile sasvim u redu u 20-ima, ali u 30-ima se čine pomalo pretjeranima.

Kosa obojana u rozu boju Kosa obojana u rozu boju (Foto: Shutterstock)

3. Ekstra duga kosa

Prema riječima stručnjaka za kosu, u nekom trenutku dođemo u godine u kojima zbog preduge kose možemo izgledati starije nego što jesmo, osobito žene kod kojih su se pojavili sijedi pramenovi.

Kaley Cuoco Razmislite prije šišanja: Slavne dame kojima duga kosa pristaje bolje od kratke

Zato su baš tridesete godine u kojima se možda ne šišamo na kratko, ali se odričemo ekstra duge kose i biramo nešto kraće verzije dugih frizura, osim ako nismo spremne na česte odlaske kod frizera koji će pomoći našoj kosi da unatoč dužini uvijek izgleda savršeno.

Jako duga kosa Jako duga kosa (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju