Frizura i odjevna kombinacijama ženama su prioriteti u mnogim društvenim situacijama pa tako i u svečanijim prigodama. Vrijeme je blagdanskih domjenaka, zabava i tuluma, a i Božić i Nova godina vrlo su blizu. Za bilo koju od tih prigoda možete izabrati jednu od 3 frizure koje predlaže zagrebački frizerski salon GT

Frizura je 'šlag na torti' na kosi, najljepšem ukrasu svake žene. Kako biste na blagdanskim domjencima, zabavama i tulumima te na božićnom i novogodišnjem slavlju zablistali s prekrasnom frizurom, donosimo vam 3 ideje za frizure s kojima ćete sigurno 'krasti' poglede.

1. Frizura za romantične rokerice

Ova nježna, 'vilinska' frizura pogodna je za dužu kosu, a njenoj romantičnosti doprinose pletenica složena oko glave te dva deblja pramena kose koji padaju niz lice.

'Ova pomalo nestašna, raščupana frizura odlično će stajati uz rokerski stil odijevanja. Pramenovi koji padaju uz lice su obavezni jer daju taj poseban štih frizuri koja je najležernija od 3 ponuđene frizure, ali ujedno i najpostojanija tako da će sigurno držati čitavu noć', kaže frizer Darijo Šuta iz zagrebačkog frizerskog salona GT. Ova frizura naziva se i 'timošenko' pletenica jer ju je popularizirala ukrajinska političarka Julija Timošenko.

2. Frizura za elegantne poslovne žene

'Kod ove 'stroge' frizure kosa je zalizana s preciznim razdjeljkom i urednom punđom. Idealna je za poslovne domjenke. Punđa se radi tako da se rep zaliže te se umetne ispod kose kako bi se dobio oblik polukruga. Bitno je da je kosa dobro zaglađena i da se dobro učvrsti lakom. Frizura će odlično pristajati uz usku haljinu', opisuje Darijo.

3. Frizura za seksi zavodnice

Lažni bob apsolutni je hit među frizurima. Radi se na dužoj kosi koja se privremeno želi skratiti. Kosa se zaveže u niski rep pri čemu treba paziti da je gumica na sredini repa kako bi se dobila potrebna količina kose koja će izgledati kao bob. Rep se pažljivo zarola i umetne ispod kose. Kraj repa pričvrsti se ukosnicama. Kako bi se dobila lijepo stilizirana frizura na lice se pusti nekoliko uvijenih pramenova.

'Lažni bob najbolje će izgledati ako se na kosi prethodno naprave kovrče, odnosno lagani valovi kako bi izgledala masivnije. Uz lažni bob sjajno će stajati lepršava haljina koja je naprijed kraća, a iza duža', ističe Darijo.

Doznajte i kakvu boju kose ove jeseni i zime žele mnoge Hrvatice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju