Svježe oprana, lijepo isfenirana, mirisna kosa mnogim je ženama ključni dio dobrog izgleda. No, kosa ne može uvijek izgledati savršeno i ne može uvijek biti svježe oprana.

Srećom, postoje frizure koje su pravi spas u danima kad nam se ne da prati kosu. Zapravo, postoje frizure koje na masnoj kosi funkcionijrau toliko dobro da će zbog njih neki i odgoditi pranje.

Osim toga, svakodnevno pranje kose može uzrokovati štetu i isušiti kosu, bez obzira na to koliko regeneratora nanesemo. Osim toga, kosu je dobro odmoriti i od korištenja uređaja kao što su sušilo, pegla za kosu ili figaro. Zato zavirite u nastavak teksta i otkrijte frizure savršene za kosu kojoj je vrijeme za pranje, a zbog kojih se to pranje bez problema može i odgoditi za dan - ili dva.

Slika nije dostupna Odvažni "lop": Pet verzija nove hit-frizure koja opasno konkurira bobu

1. Poluneuredna punđa

Ova frizura pametno je rješenje jer je (masni korijen) učvršćen dok su vrhovi koji se ne zamaste toliko labaviji i neuredniji. Pomoću suhog šampona možete proći dio oko linije kose i nitko neće znati da vam je vrijeme za pranje kose.

2. Visoki rep nadahnut 90-ima

Dobar trik ako situacija postane masna je i stavljanje razdjeljka na stranu, zaglađivanje kose i vezanja ostatka u visoki rep kao na fotografiji u nastavku.

3. Povratak kopče

U modu su se vratile velike kopče za kosu koje, osim što su jako funkcionalne, izgledaju jako šik. Smotajte kosu, uhvatite je kopčom i spašeni ste pranja još jedan dan.

4. Zalizani riblji rep

Zagladite kosu, začešljajte je i zavežite u rep, a onda od repa spletite pletenicu. Ako ste znalac to može biti pletenica u stilu riblje kosti, ali dobra će biti i obična pletenica.

5. Šinjon mokrog izgleda

Šinjoj, odnosno varijanta punđe oblikovana na pozadini glave, savršena je za kamufliranje najmasnije kose. Kako biste izgledu dali dodatnu dozu šika stavite statement naušnice.

6. Široki obruč/traka za kosu

Statement komad i maksimalna pokrivenost kose - ovo je rezultat koji se dobije kada se za frizuru odabere debeli obruč ili traka za kosu. Radi se o savršenom izboru ako pokušavate sakriti masni korijen.

7. Klasična niska punđa

Elegantna i šik bezvremenska punđa izgled je s kojim jednostavno ne možete pogriješiti, a u kombinaciji s lijepom košuljom i naušnicama izgleda wow.

8. Visoka punđa

Jednostavna, klasična visoka punđa još je jedna frizura koja može poslužiti kao spas u danima kad nam se ne da prati kosu. Začešljajte kosu u visoki rep, a zatim je zamotajte u jednostavnu, šik punđu.

9. Polupodignuta kosa

Još jedno jednostavno rješenje uključuje vezanje dijela kose u rep dok je ostatak kose raspušten.

10. Bogata frizura

O čemu se radi? Niski rep i cijela hrpa ukosnica i špangi za kosu su kombinacija zahvaljujući kojoj nitko neće primijetiti vaš masni korijen.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju