Svježe oprana, lijepo isfenirana, mirisna kosa mnogim je ženama ključni dio dobrog izgleda. No, kosa ne može uvijek izgledati savršeno i ne može uvijek biti svježe oprana.

Srećom, postoje frizure koje su pravi spas u danima kad nam se ne da prati kosu. Zapravo, postoje frizure koje na masnoj kosi funkcionijrau toliko dobro da će zbog njih neki i odgoditi pranje.

Osim toga, svakodnevno pranje kose može uzrokovati štetu i isušiti kosu, bez obzira na to koliko regeneratora nanesemo. Osim toga, kosu je dobro odmoriti i od korištenja uređaja kao što su sušilo, pegla za kosu ili figaro. Zato zavirite u nastavak teksta i otkrijte frizure savršene za kosu kojoj je vrijeme za pranje, a zbog kojih se to pranje bez problema može i odgoditi za dan - ili dva.

Kratka kosa Odvažni "lop": Pet verzija nove hit-frizure koja opasno konkurira bobu

1. Poluneuredna punđa

Ova frizura pametno je rješenje jer je (masni korijen) učvršćen dok su vrhovi koji se ne zamaste toliko labaviji i neuredniji. Pomoću suhog šampona možete proći dio oko linije kose i nitko neće znati da vam je vrijeme za pranje kose.

Poluneuredna punđa Poluneuredna punđa (Foto: Shutterstock)

2. Visoki rep nadahnut 90-ima

Dobar trik ako situacija postane masna je i stavljanje razdjeljka na stranu, zaglađivanje kose i vezanja ostatka u visoki rep kao na fotografiji u nastavku.

3. Povratak kopče

U modu su se vratile velike kopče za kosu koje, osim što su jako funkcionalne, izgledaju jako šik. Smotajte kosu, uhvatite je kopčom i spašeni ste pranja još jedan dan.

4. Zalizani riblji rep

Zagladite kosu, začešljajte je i zavežite u rep, a onda od repa spletite pletenicu. Ako ste znalac to može biti pletenica u stilu riblje kosti, ali dobra će biti i obična pletenica.

Zalizani riblji rep Zalizani riblji rep (Foto: Shutterstock)

5. Šinjon mokrog izgleda

Šinjoj, odnosno varijanta punđe oblikovana na pozadini glave, savršena je za kamufliranje najmasnije kose. Kako biste izgledu dali dodatnu dozu šika stavite statement naušnice.

6. Široki obruč/traka za kosu

Statement komad i maksimalna pokrivenost kose - ovo je rezultat koji se dobije kada se za frizuru odabere debeli obruč ili traka za kosu. Radi se o savršenom izboru ako pokušavate sakriti masni korijen.

Obruč za kosu može biti spas kad je kosa masna Obruč za kosu može biti spas kad je kosa masna (Foto: Shutterstock)

7. Klasična niska punđa

Elegantna i šik bezvremenska punđa izgled je s kojim jednostavno ne možete pogriješiti, a u kombinaciji s lijepom košuljom i naušnicama izgleda wow.

Niska punđa Niska punđa (Foto: Shutterstock)

8. Visoka punđa

Jednostavna, klasična visoka punđa još je jedna frizura koja može poslužiti kao spas u danima kad nam se ne da prati kosu. Začešljajte kosu u visoki rep, a zatim je zamotajte u jednostavnu, šik punđu.

Visoka punđa Visoka punđa (Foto: Shutterstock)

9. Polupodignuta kosa

Još jedno jednostavno rješenje uključuje vezanje dijela kose u rep dok je ostatak kose raspušten.

Polupodignuta kosa Polupodignuta kosa (Foto: Profimedia)

10. Bogata frizura

O čemu se radi? Niski rep i cijela hrpa ukosnica i špangi za kosu su kombinacija zahvaljujući kojoj nitko neće primijetiti vaš masni korijen.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju