Dojenje je jedinstven odnos između mame i njezine bebe, a neke će majke istaknuti kako je upravo taj period bio jedan od najljepših u njihovim životima.

Galerija Nakit od majčinog mlijeka Nakit od majčinog mlijeka Nakit od majčinog mlijeka +8 Nakit od majčinog mlijeka

Prije nekoliko godina internetom je počeo kružiti neobičan trend. Specijalizirane trgovine prodavale su opremu za izradu nakita od majčinog mlijeka, kako bi zauvijek sačuvale uspomenu na taj posebni period u njihovim životima.

Brojne majke u Hrvatskoj bile su oduševljene ovom idejom, ali kod nas ipak nije postojao brend specijaliziran za izradu nakita od majčinog mlijeka.

To je potaknulo Kseniju Kordić, dizajnericu nakita i vizualnu umjetnicu, da osnuje unikatni Galacta nakit.

Ksenija kaže kako je za nakit od majčinog mlijeka saznala prije osam godina. Ideja joj se jako svidjela, ali nakit je trebalo naručiti iz SAD-a i Australije. Kako nije bila opcija da ondje šalje svoje mlijeko, počela je s njime sama eksperimentirati.

Nakit od majčinog mlijeka Nakit od majčinog mlijeka (Foto: Ksenija Kordić)

To je preraslo u svojevrsni hobi, jer sačuvati mlijeko od propadanja nije baš jednostavan proces. Nakon brojnih pokušaja ipak sam uspjela kreirati vlastitu formulu, čime se vrlo ponosim.

Sada, nakon osam godina bavljenja izradom nakita od majčinog mlijeka mogu dati svojim klijenticama kvalitetnu garanciju na nakit jer je moja formula izdržala toliko dugo godina, rekla nam je Ksenija.

Nakit od majčinog mlijeka Nakit od majčinog mlijeka (Foto: Ksenija Kordić)

Glavni cilj Galacta kreativne priče je omogućiti ženama da zauvijek sačuvaju te posebne, intimne trenutke sa svojom djecom. S druge strane, cilj je stvoriti i dekorativni predmet koji će s ponosom pokazivati drugima, a istovremeno govoriti o pozitivnom iskustvu dojenja.

Iako je prvenstveno bila fokusirana na strano tržište, Ksenija napominje da je u zadnje dvije godine privukla dosta klijentica iz Hrvatske.

Proces izrade unikatnog nakita od majčinog mlijeka nije jako kompliciran, a od 10 ml mlijeka, može se napraviti i više komada nakita.

Nakon što s klijenticom dogovorim odgovarajući dizajn, ona mi šalje svoje mlijeko, ja ga konzerviram i pomiješam sa epoksidnom smolom, tako da se napravi kamen. Nakon toga se dodaju i drugi sastojci ili ukrasi prema željama klijentice.

Primjerice, uvojci kose ili imena, stave se metalni dijelovi, te je nakit onda spreman za pakiranje i slanje, objasnila je Ksenija proces izrade.

Medo Antonije Belovari Nakit koji će zauvijek sačuvati hrvatsku kunu

U ponudi na Galacta Jewelry internetskoj trgovini možete pronaći privjeske, ogrlice, narukvice, prstenje, a ponuda se konstantno i proširuje.

Što se tiče cijena, Ksenija nastoji da neki osnovni modeli budu cjenovno što pristupačniji, tako da nakit bude dostupan i mamama koje nisu ekonomski privilegirane.

Konkretno, možete pronaći primjerke za koje treba izdvojiti 50-ak eura, ali tu su i vrlo luksuzni modeli od nekoliko tisuća kuna.

Nakit od majčinog mlijeka Nakit od majčinog mlijeka (Foto: Ksenija Kordić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju