Zamke koje kriju različite vrste pripreme i preljeva, kokice nepravedno stavljaju u rang sa zabranjenim zalogajima. Iako su najzdravije one pripremljene bez pojačivača okusa kao što je i sol, mi vam otkrivamo uz kojih 5 dodataka ne morate žrtvovati svoju neutaživu želju za slatkim i ljutim kokicama

Kokice pečene u loncu na jakoj vatri i na tek par kapi ulja najzdraviji su način njihove pripreme. Dodaci kojima možete pojačati njihov okus dodaju se nakon pečenja i zamjenjuju sol i druge pojačivače okusa koji su opaki saveznici u nakupljanju masnih jastučića.

Kokice bez grama soli mogu biti fantastične uz ekstra dodatke poput čili papričice ili tamne čokolade

>>3 neočekivanih i brzih ubojica gladi

1. Čili papričica za ljubitelje ljutog
Netom ispečene kokice pospite s 3/4 žličice čilija u prahu, ovaj začin će vam malo 'opeći' jezik, ali isplati se ako znamo da čili papričice ubrzavaju metabolizam i sagorijevanje masti.

>>3 vrste grickalica za uživanje bez grižnje savjesti

2. Sezam i nori alge
Pomiješajte 2 žličice prženog sezama s pola žlice nori algi koje imaju slatkast okus, a osim toga izuzetno su zdrave. Ove poznate alge obiluju vitaminima A, B, C, te kalcijem i željezom.

3. Maslinovo ulje s dodacima
Dvije žličice maslinovog ulja pomiješajte s 1/4 češnjaka u prahu i 3/4suhog bosiljak, ovaj miks je idealan za sve ljubitelje mediteranske kuhinje.

4. Slatki duet cimeta i šećera
Izvrsna zamjena za bijeli rafinirani šećer je onaj dobiven iz kokosa koji sadrži dvostruko više željeza i četiri puta više magnezija stoga ne čudi zašto ovaj preljev za kokice nosi predznak zdravo. Izmiješajte 2 žlice kokosovog šećera s 1/4čajne žlice cimeta, pospite po kokicama i uživajte!

5. Tamna čokolada i bademovo mlijeko
Ako ste okorjeli sladokusac ovaj spoj trebao bi udovoljiti vašim zahtjevnim nepcima: 5 dkg tamne čokolade s udjelom kakaa od najmanje 70 posto stavite u zdjelicu s 4 žlice bademovog mlijeka i otopite na pari. Kada se smjesa ohladi na sobnu temperaturu prelijte preko kokica. Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju