Donosimo vam recept chefa Berislava Lackovića. Bob i artičoka u kombinaciji donose kvalitetne bjelančevine i tvari u obliku polifenola, posebno kvercitin, koji regulira naš imunološki odgovor. Pir se, kao drevna žitarica, dobro uklapa, bogat je bjelančevinama, vitaminima B skupine i mineralima
Recept za 4 osobe
Što vam je potrebno?
Artičoke 4 kom
Bob (može i mladi zajedno s mahunama) 0,20 kg
Luk 1 glavica
Češnjak 3 režnja
Peršin list 2 grančice
Maslinovo ulje 3 žlice
Pir u zrnu kuhani 3 žlice
Sol i papar po želji
Priprema
Artičokama podrežemo vanjske grube list i razmaknemo da dođemo do srca artičoke. Pir u zrnu prethodni dan namočimo u vodu i kuhamo dok ne omekša oko 25min te sameljemo u multi praktiku, pomiješamo s kosanim peršinom i češnjakom i napunimo srca artičoke.
>> Jedite pametno uz novi koncept zdrave hrane
>> Još jedan slatki recept kojemu je nemoguće odoljeti
Luk izrežemo na sitne kockice i na malo maslinovog ulja prodinstamo, dodamo bob i podlijemo juhom ili povrtnim temeljcem tek da pokrije, umetnemo artičoke tako da je napunjeni dio prema gore i poklopljeno kuhamo 35 min.
Začinimo solju i paprom.