Za košarice vam je potrebno:
- 3 bjelanjka
- 200 grama šećera
Krema:
- 100 grama čokolade
- 3 decilitara slatkog vrhnja
- 20 grama šećera
- 200 grama jagoda
Košarice od bjelanjaka i šećera punjene čokoladnom kremom i ukrašene jagodama zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce, ali i kuharice jer je njihova priprema brza.
>> Zadovoljna za vas: Recepti koji spašavaju u zadnji tren
>> Sufle: Osvježavajući desert kojem je teško odoljeti
Za izradu košarica od bezea potrebno je odvojiti bjelanjke od žumanjaka, umutiti bjelanjke te polako dodavati šećer i miksati dok se šećer ne otopi.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje na koji možete ucrtati krugove koji će vam pomoći da napravite košarice.
Krugove ispunite smjesom od bjelanjaka i šećera i stavite ih u pećnicu na sušenje četrdesetak minuta na 120 stupnjeva Celzijusa.
Za pripremu kreme od čokolade potrebno je pomiješati slatko vrhnje s mliječnom i tamnom čokoladom te dodati tučeni šlag.
Gotove košarice napunite kremom i ukrasite ih jagodama.
Više u In Magazinu.