Uz pivo, čokolada je najpoznatiji belgijski gurmanski ponos koji se već stotinama godina pokušava kopirati. Osim što su za to potrebni vrhunski sastojci te dobro čuvane recepture, nezaobilazna je i kreativnost pomoću koje ovaj tamni desert dobiva sasvim nova lica. Jedno od njih je čokoladni prah uz koji uživate u njezinom mirisu bez unošenja kalorija

Belgijske čokoladne delicije odavno su prestale biti isključivo praline izrađene od najfinijeg kakaa, nugata i marcipana. Jedan od vizionara spremnog na čokoladno eksperimentiranje i Dominique Persoone koji u svojim čokoladarnicama u Brugesu i Antwerpenu nudi tamne slastice s kremom od maslina ili piletine, začinskog bilja te sa slamčicom ispunjenom tekilom

Ova je čokolatijer proslavio izumom za članove benda Rolling Stones. Za njihovu je zabavu u Bruxellusu napravio čokoladni prašak za ušmrkavanje. Stonsi su se ludo provodili uz puder od kakaa, đumbira i metvice koji se uz pomoć dvije žličice katapultira u nosnice.

>> Zadovoljna za vas: Božanstvena torta od bijele čokolade

>> Čokolada i piva: Seksi kombinacija za nju i njega

Ono što je počelo kao šala za rokere u gostima postalo je jedan od najvažnijih Persoonovih proizvoda. On sam ističe kako je ovo idealna stvar za sladokusce na dijeti. Mozak prima informacije o čokoladi što čovjeka čini zadovoljnim i sretnim, ali u njegov organizam ne ulazi nijedna kalorija.

Jedan od njegovih posljednjih slatkih izuma je ruž od čokolade koji se na usnama sigurno neće zadržati koliko i ruževi najnovijih tehnologija niti približno toliko slatki i neodoljivi kao ovaj u boji najukusnije belgijske praline.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju