Čokolada-lješnjaci-Nutella kombinacija je s kojom je uistinu teško pogriješiti pa je zato ova torta pun pogodak. Jednostavna je i brzo gotova, tenema nepca čokoladoljupca koje neće zadovoljiti

Tijesto:
- 140 g maslaca na sobnoj temperaturi
- 75 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 50 g blanširanih i mljevenih badema
- malo soli
- 1 jaje
- 245 g brašna

>> Slatko, slađe, najslađe: Torta od banane i čokolade

Krema:
- 200 g Nutelle
- 140 g čokolade
- 200 g maslaca
- 1 jaje
- 2 žutanjka
- 2 žlice šećera u prahu
- 140 g prženih lješnjaka, narezanih na komadiće

>> Reska kraljica jeseni skrivena u kremastoj piti

Priprema:
Miksajte maslac te mu polako dodajte najprije šećer, zatim bademe, sol, šećer u prahu i jaje. Lagano miksajte i polako dodajte brašno. Još malo izmiksajte, oblikujte kuglu i stavite je u hladnjak na najmanje dva sata.

Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup obložen masnim papirom. Izbockajte tijesto vilicom, pokrijte ga aluminijskom folijom i stavite na njega grahorice. Na 180 stupnjeva pecite 20 minuta. Skinite foliju i grah i pecite još pet minuta. Ostavite tijesto sa strane da se ohladi.

Kad se tijesto ohladilo premažite ga Nutellom. Posebno rastopite maslac, a posebno čokoladu na pari. U otopljenu, ali ne i vrelu čokoladu, umiješajte žlicom najprije cijelo jaje, a onda još jedan po jedan žutanjak.

Dodajte šećer i na kraju rastopljeni maslac. Smjesu izlijte na tijesto premazano Nutellom i pospite narezanim lješnjacima. Pecite na 190 stupnjeva oko 12 minuta. Izvadite tortu te je držite na sobnoj temperaturi!

Još puno ukusnih torti i slastica potražite na blogu Vali voli torte.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju