Osim što je zobeno, sojino i rižino mlijeko odličan izbor za zdravi doručak u kombinaciji sa žitaricama, možete ga upotrebljavati i u jutarnjoj kavi, za pripremu pire krumpira, razne umake, palačinke, juhe i pite

Oatly proizvodi, prisutni u Hrvatskoj od 1997. godine, odnedavno se nalaze u novim, atraktivnim pakiranjima. Zobeno mlijeko, uz rižino i sojino, ubraja se ne samo u najomiljenije već i u najuravnoteženije alternative kravljem mlijeku.

‘U usporedbi s našim proizvodima, rižino mlijeko ima manje proteina, kravlje mlijeko više masnoća, a sojino mlijeko manje ugljikohidrata’, kaže Per-Erik Nilson, upravitelj tvrtke Oatly.

Osim toga Oatly proizvodi ne sadrže kolesterol, laktozu, mliječne i sojine bjelančevine i potpuno su biljnog podrijetla.
Najpogodniji su za brzi doručak, za međuobrok ili u okviru dijetalne prehrane. OATLY zobeni napitak spravljen je od zobi, repičinog ulja, kalcija i vitaminal bez ikakvih dodataka drugih žitarica.

Osim što je odličan za zdravi doručak u kombinaciji sa žitaricama , možete ga upotrebljavati i u jutarnjoj kavi, za pripremu pire krumpira, razne umake, palačinke, juhe i pite.

Pri odabiru sirovina Šveđani su vrlo rigorozni, upotrebljavaju samo genetski nemodificiranu zob s ekoloških imanja iz regije. Osim toga, strogo se kontrolira čistoća zobi koja ne smije imati primjese pšenice, ječma i raži.

Samo 1 čaša Oatly napitka zadovoljava čak 1/3 dnevnih potreba za balastnim tvarima, što je vrlo važno za probavu. Isto tako zob zbog visokog sadržaja beta glukana djeluje vrlo povoljno na smanjenje kolesterola.

Bio&bio daruje vas poklon paketima s Oatly proizvodima. Potrebno je točno odgovoriti na pitanje – od kada su Oatly proizvodi prisutni u Hrvatskoj i imati malo sreće. Točan odgovor je od 1997. godine, a sretne dobitnice su Marija Matić i Anita Šikić. Dobitnicama čestitamo, a ostalima želimo više sreće u nadolazećim igrama darivanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju