Smart food odnosno 'pametna hrana' kako i sam naziv govori, novi je i pomno osmišljen koncept zdrave ishrane koji se od travnja može kušati u ponudi zagrebačkog restorana Bon Appetit

Iza zaštićenog koncepta Smart Fooda stoji tim kulinarskih kreativaca restorana Bon Appetit na čelu s Marinom Vojković koja je posljednjih godinu dana zajedno sa suradnicom dr. Donatellom Verbanac, docenticom Odjela za međustaničnu komunikaciju Centra za translacijska i klinička istraživanja pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu, razvijala novi brand zdrave hrane u potpunosti prilagođen suvremenom čovjeku i njegovom užurbanom načinu života.

>> Kuhari iz čijih ruku želimo kušati hranu!

>> Što kažete na još jednu tortu od sira?

'Smart food je primjeren ljudskom organizmu, njegovom metabolizmu te potiče pozitivne procese u našem tijelu i pomaže održavanju općeg zdravlja. Takvom prehranom čovjek dobiva veću energiju bez osjećaja težine u želucu i nakon takvog obroka može nesmetano nastaviti sa svojim svakodnevnim radom',  tumači Marina Vojković.

Smart Food prehranom dobivamo energiju bez osjećaja težine u želucu i nakon takvog obroka možemo nesmetano nastaviti s radom

Zajedno s dr. Donatellom Verbanac na znanstvenim osnovama došla je do translacijske spoznaje biološki aktivnih spojeva u namirnicama koji sačinjavaju Smart Food jelovnike u Restoranu Bon Appetit, a koje svakodnevno za sve ljubitelje zdrave hrane, priprema chef Berislav Lacković.

Uvijek promjenjivi, živi jelovnik Smart Fooda s namirnicama i bogatstvom okusa prati godišnja doba, a posebna se pažnja uvijek pridaje odabiru namirnica.

'U prvom redu naglasak smo stavili na izvrsnost namirnica, od osnovne namirnice, poput kvalitetnog mesa i morskih plodova do popratnih poput soli, ulja, začina, batata, amaratha, macadamije, zaboravljenog pira ili krupnjaka',  naglašava chef Berislav Lacković.

'Kod pripreme svakog jela pomno vodimo računa na koji način se nešto kuha i na kojoj temperaturi kako bi se sačuvale sve nutritivne komponente',  nadovezuje se Marina Vojković te nastavlja tumačiti koliko je pri svakom Smart Food obroku važna kombinacija pojedinih namirnica.

'Upravo smo detaljnom i vještom kombinacijom namirnica pa tako i sinergijom određenih biološki aktivnih spojeva u njima u mogućnosti ponuditi obrok u kojem smo maksimalno iskoristili sve hranjive i biološki aktivne tvari koji su sadržane u priređenim namjernicama i jelima.

Na taj način, s našim Smart Food konceptom, stvorili smo čitavu paletu raznovrsnih i ukusnih obroka koji su prilagođeni današnjem čovjeku, te koji nikada ne opterećuju organizam, nego mu vraćaju snagu, osiguravaju vitalnost i dugovječnost!', zaključuje Marina Vojković, otkrivajući da je Smart Food već u prvih nekoliko dana koliko se nalazi na jelovniku restorana Bon Appetit vrlo brzo stekao svoje poklonike.

Smart Food koncept nudi jela za najrazličitije ukuse – bilo da ste poklonik njoka od mrkve u umaku od bukovača i limuna ili primjerice tagliatella od rogača s kozicama i motarom ili vas više zanima onaj slatki dio koji dolazi na kraju, pa se odlučite za tortu od maslinovog ulja koju će vam poslužiti uz kremu od limuna, svatko će u Bon Appetitu pronaći izazov za sva osjetila.

Ljubitelje zdrave hrane očekuju i Smart Food funkcionalna pića pripremljena u obliku sokova od kombinacije voća i povrća, koji na ljudski organizam djeluju okrepljujuće i čiste ga od toksina, a pri tom su izuzetno ukusni, što je uostalom bitna činjenica za sve što Smart Food koncept nudi – zdravo, ali doista i vrlo ukusno!
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju