Količinu namirnica, kao i povrće možete određivati prema ukusu.
Sastojci:
250 g mladog graška
3 mrkve, narezati na kockice ili kolutove
2 srednje velika krumpira, narezati na kockice
Maslac
Majoran, 1-2 žličice
1 peršinov korijen
>> Šarene punjene i pečene paprike
>> Sushi: Delicija koja topi kilograme
Po želji:
Možete dodati svježe ili suhe vrganje. Suhe vrganje prvo pola sata namakati u čaši hladne vode.
Tko ne može bez mesa neka lagano ispeče piletinu na maslacu i pristavi zajedno s povrćem.
Možete dodati brašno te glavicu luka u komadu.
Po želji u juhu na kraju možete ukuhati noklice od brašna i vode.
Priprema:
1. Kuhate li s piletinom, prvo pripremite piletinu i stavite ju sa strane.
2. Na maslacu na srednje jakoj vatri popirjajte grašak i mrkvu te peršin , posipajte majoran i prelijte s vodom tek toliko da pokrije namirnice. Kuhajte dok krumpir ne bude gotov. Tko dodaje vrganje, neka ih doda na samom početku, nakon namakanja.
Brašno je tu za gustoću i ako želite gotovo kremastu juha, razmutite 1 do 2 žlice brašna u nešto hladne vode i dodajte u juhu. Možete uzeti više povrća i još jedan krumpir više te ih zdrobite kad su kuhani i vratite u juhu kako bi ona dobila na gustoći. Dodavanjem vrhnja nakon kuhanja se iz juhe može napraviti i umak koji je odličan kao prilog uz meso.
U slast!
Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!
Tko piše ove recepte?
Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod nazivom 'Tatina kuharica'.
Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)