Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Jeste li spremni za 'vruću kozu' na tanjuru?

01. lipnja 2011 Piše Mare
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Proljeće i ljeto su godišnja doba tijekom kojih na jelovniku vladaju salate. Rikula, kozji sir i svježi bosiljak sastojci su od kojih možete pripremiti zelenu deliciju koja će vas zasititi i osvježiti

Chevre chaude ili 'vruća koza' je salata za koju vam je potreban kozji sir, a ukoliko niste veliki ljubitelj tog proizvoda možete ga zamijeniti ovčjim ili feta sirom.

Priprema je jednostavna, a količina salate koja se poslužuje je obićno tolika da predstavlja obrok za sebe, a ne prilog ili predjelo. Za podlogu uzmite bilo koju salatu.

>> Šarene punjene i pečene paprike

>> Zadovoljna za vas: Božanstvena torta od bijele čokolade

Potrebno je, za jednu porciju:
3 kriške baguette kruha
3 koluta kozjeg sira
Rikula
Svježi bosiljak
Timijan
Zelena salata ili matovilac
Orasi i/ili pinjoli
Svjeze voće poput smokava, malina, grožđa, breskve ili kruške. Veće komade narežite na tanke kriške

Po želji možete posoliti kruh prije stavljanja sira.

Umak za salatu:
1. Pomiješajte maslinovo ulje, malo balsamica i malo limuna, istucite vilicom te prelijte preko salate (po želji dodajte vrlo malo meda), sol i papar.
ili
2. Napravite klasični vinaigrette: dijon senf, maslinovo ulje, vinski ocat, svježi timijan i malo meda, sol, papar. Dobro promiješajte i prelijte preko salate.

Priprema:
1. Zagrijte pečnicu ili rešetku roštilja na 220 stupnjeva. Na svaku krišku kruha položite po krišku sira te kapnite malo maslinovog ulja i dodajte svjezeg timijana.
2. Pomiješajte sastojke za salatu: rikulu, bosiljak sitno narežite te pomiješajte. Prelite umakom te dobro promiješajte.

3. Posipajte orasima i/ ili pinjolima, ukrasite voćem i kruh ubacitie u pečnicu. Gotovo je kad se sir malo rastopi.

4. Dodajte kruh sa sirom na salatu ili pokraj nje, ali na isti tanjur, te posluzite.

Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!

U slast!

Tko piše ove recepte?

Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod nazivom 'Tatina kuharica'.

Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close