Sastojci za prhko tijesto za kalup promjera 23 cm
250 g brašna
125 g putra
75 g šećera u prahu
1 jaje
Mlijeko
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, umotajte ga u plastičnu foliju te ostavite u hladnjak da odstoji sat vremena. Nakon toga tijesto razvaljajte, prebacite u kalup i opet stavite da stoji na hladnom.
>> Prijedlog za brzi ručak: Tanjur prepun boja
>> Što kažete na još jednu tortu od sira?
Čokoladno punjenje
400 g šećera (ovo je količina iz originalnog recepta)
Napomena: količina šećera u receptu je smanjena, no i dalje je dosta slatko, preporučamo maksimalno 200 g.
25 g kakaa
30 g brašna
1 vanilin šećer
55 g putra
4 žumanjka izlupati vilicom
1 tetrapak kondenziranog mlijeka (312 ml) ili uzmite manje masno vrhnje za kuhanje
Za premaz
4 bjelanjka
50 g šećera u prahu
Priprema
Šećer, brašno, kakao i kondenzirano mlijeko stavite u posudu za kuhanje, dobro promiješajte i na laganoj vatri zagrijavajte dok se ne pretvori u kremu. Dodajte žumanjke i putar dok još smjesa nije prevruća te kuhajte dok se putar ne otopi.
Gotovu smjesu ulijte u pripremljeni kalup s tijestom i pecite na 170°C 35 do40 minuta dok se krema ne stisne.
U međuvremenu istucite snijeg od bjelanjaka sa šećerom, premažite ispečenu pitu i vratite u pećnicu dok snijeg ne dobije zlatno-smeđu boju.
Više recepata potražite na blogu Vlastita soba.