Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Još jedan slatki recept kojemu je nemoguće odoljeti

07. svibnja 2012 Piše Zadovoljna
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako smo s dolaskom toplijih dana skloni razgovarati o dijetama i zdravoj prehrani kojoj smo se priklonile, rijetko koja od nas će odoljeti slasnom komadu fine torte, barem dok nitko ne gleda. U tom duhu donosimo vam još jedan slatki recept!

Sastojci za prhko tijesto za kalup promjera 23 cm
250 g brašna
125 g putra
75 g šećera u prahu
1 jaje
Mlijeko

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, umotajte ga u plastičnu foliju te ostavite u hladnjak da odstoji sat vremena. Nakon toga tijesto razvaljajte, prebacite u kalup i opet stavite da stoji na hladnom.

>> Prijedlog za brzi ručak: Tanjur prepun boja

>> Što kažete na još jednu tortu od sira?

Čokoladno punjenje
400 g šećera (ovo je količina iz originalnog recepta)
Napomena: količina šećera u receptu je smanjena, no i dalje je dosta slatko, preporučamo maksimalno 200 g.
25 g kakaa
30 g brašna
1 vanilin šećer
55 g putra
4 žumanjka izlupati vilicom
1 tetrapak kondenziranog mlijeka (312 ml) ili uzmite manje masno vrhnje za kuhanje

Za premaz
4 bjelanjka
50 g šećera u prahu

 

Priprema
Šećer, brašno, kakao i kondenzirano mlijeko stavite u posudu za kuhanje, dobro promiješajte i na laganoj vatri zagrijavajte dok se ne pretvori u kremu. Dodajte žumanjke i putar dok još smjesa nije prevruća te kuhajte dok se putar ne otopi.

Gotovu smjesu ulijte u pripremljeni kalup s tijestom i pecite na 170°C 35 do40 minuta dok se krema ne stisne.

U međuvremenu istucite snijeg od bjelanjaka sa šećerom, premažite ispečenu pitu i vratite u pećnicu dok snijeg ne dobije zlatno-smeđu boju.

Više recepata potražite na blogu Vlastita soba.

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close