Pravi mafinoljupci oduševit će se s još jednom kombinacijom koju mogu smiksati u svojoj kuhinji i uz kavu uživati u slasnim zalogajima. recept je vrlo jednostavan, a uz čokoladu uživajte u omiljenom jesenskom plodu kestenu i pustite maštu na volju kod ukrašavanja ovih trendi kolačića

Sastojci: (za 12 muffina)
100 g čokolade
100 g maslaca
250 g kesten pirea
2 jaja
75 g šećera u prahu
125 g oštrog brašna
2 žličice praška za pecivo
25 g kakaa
12 kockica čokolade

Priprema:
Rastopite zajedno maslac i čokoladu pa ih maknite s vatre. Dodajte pire od kestena i miksajte. Zatim dodajte jaja i šećer. Posebno promiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo te ih dodajte smjesi.

Napunite kalup do pola, stavite kockicu čokolade pa ga napunite do kraja. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađene muffine namažite i ukrasite kremom od čokolade (pomiješajte malo čokolade, malo maslaca, malo mlijeka).

Još odličnih i slatkih recepata potražite na blogu Vali voli torte!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju