Prije nego se bacimo na voćne kolače i hladne deserte, predlažemo kolač koji sadrži 'konkretnije' sastojke poput čokolade i slatkog vrhnja, ali ne u teškom zimskom ruhu. Riječ je o troslojnoj Monte torti koja samo čeka da je poslužite uz šalicu popodnevne kave

Sastojci:

1. Keksi Petit Beurre

1. krema: 1 l mlijeka, 100 g škrobnog brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 125 g maslaca

2. krema: 500 ml slatkog vrhnja za šlag, 200 g čokolade

malo ruma

Priprema:

1. Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom

2. Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa

3. Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!

Više jednako zanimljivih recepata potražite na blogu Vlastita soba.

Volite li kremaste kolače ili one u kojima vlada čokolada svakako provjerite i ove recepte:

>> Punjene naranče: Kremasti desert za ljubitelje pudinga

>> Mljac! Čokoladna torta stvorena za početnike

>> Zasladite se bakinom pitom od čokolade i prhkog tijesta

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju