Glazbene dive Sandra Bagarić i Martina Tomčić obje kuhaju i jedu zdravo, a svoje su recepte odlučile podijeliti sa svima koji žele naučiti pripremati ukusna i zdrava jela

Rižoto od heljde s blitvom i rajčicom

Heljda je slična riži pa se tako može i pripremati. Na maslinovom ulju popržite luk i češnjak te dodajte heljdu koju također kratko popržite.

Zatim u lonac dodajte vodu, na jednu šalicu heljde idu dvije šalice vode.

Dok se heljda kuha naribajte svježu ciklu, narežite rajčicu i blitvu.

Nakon otprilike 10 minuta u heljdu dodajte blitvu kojoj je desetak minuta kuhanja dovoljno. Kada je heljda skoro gotova u rižoto stavite nasjeckanu rajčicu i kuhajte do kraja.

Po želji narežite mozarelu, stavite ju na tanjur prelijte s malo maslinovog ulja i na nju servirajte topli rižoto te ga ukrasite naribanom ciklom.

Sandra i Martina vam žele dobar tek!

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju