Zaljubljenici u kuhanje kojima je dojadilo kupovati velika pakiranja namirnica za neko jelo koje će možda samo jednom pokušati skuhati, ali i potpuni kuharski neznalice dobili su rješenje svojih problema

Jedna trgovina namirnicama u berlinskoj četvrti Schoeneberg odlučila je prodavati točno izvagane sastojke za pojedino jelo, osiguravši pritom i detaljan recept za njegovo spravljanje.

'Ljudi koji nemaju mnogo vremena za kupnju ili kuhanje ovdje mogu naći svu potrebnu inspiraciju i pomoć. Iz trgovine izlazite sa svime što vam treba za savršenu večer, uključujući recept i vino' rekao je vlasnik trgovine Matthew Renneberg.

Sa svojom je ekipom mjesecima usavršavao recepte, tražeći od prijatelja da ih isprobaju kako bi bio siguran da su točni i sveobuhvatni, te da je spravljanje obroka brzo, čak i za kuharskog početnika.

'Cilj nam je bio omogućiti ljudima da nakon posla kupe recept i sastojke i potom prijateljima ili obitelji pripreme jelo iste večeri. Naš niti jedan obrok se ne spravlja se duže od 50 minuta', pojasnio je Renneberg.

>> FOTO: Najslađa kuharica za deserte

>> Čaša za svaku priliku koja štedi prostor

Cijena pojedinog jela kreće se od 3 do 10 eura (22 do 75 kuna) što je nešto je skuplje nego u supermarketima, ali budući da se sastojci prodaju u točnim omjerima, ništa se ne baca pa to umanjuje krajnju cijenu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju