Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Lagana tjestenina s povrćem i tartufima

08-09-2011 Piše Zadovoljna
komentari

Lagano jelo koje je brzo gotovo, jednostavno za pripremu te odličnog okusa i mirisa su šurlice s tartufima. Pripremite ih po receptu kuhara Daniela Pezdevšeka

U trendu Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

Potrebno vam je:
100g šurlica
Žličica maslinovog ulja s okusom ružmarina
30g mrkve
50g celera
50g paprike
50g tikvica
30g bukovača
Žlica paste od tartufa
0,5dcl pilećeg ili povrtnog temeljca
0,5dcl vrhnja za kuhanje
sol i papar
Par kapi ulja od tartufa
Svježi tartufi
30g parmezana

>> Koliko su prirodni sokovi s polica trgovina?

Priprema
Povrće i bukovače narezati na tanke trakice.

Maslinovo ulje s okusom ružmarina i mladi luk dinstati na laganoj vatri, dodati mrkvu i celer te tikvice i paprike. Miješati dok ne omekša. Dodati pastu od tartufa koja će pojačati okus jelu.

Podlijte s pilećim temeljcem te dodati vrhnje za kuhanje koje će povezati sastojke.

Na kraju dodati prethodno kuhane šurlice te držati na laganoj vatri dok temeljac ne ishlapi. Na kraju dodati malo parmezana i kap do dvije ulja od tartufa.

Na jelo servirano na tanjur naribati svježe tartufe.

Emisiju Zadovoljna o zdravom i lijepom življenju gledajte nedjeljom u 17. 40 na Doma TV.

Pročitaj još
Pročitaj još