Sandra Bagarić i Martina Tomčić za ove su ljetne odabrale lagani recept s tikvicama punjenima zdravom, ali zapostavljenom namirnicom - cous cousom.
Nakon što izdubite tikvice, naribajte mrkvu i celer. Šalicu cous-cousea uspite u vrelu vodu u koje ćete staviti i naribano korjenasto povrće. Nakon pet do deset minuta ubacite i 'meso' tikvice koje ste izdubili, šaku peršina, malo maslinovog ulja i parmezana.
Smjesom napunite tikvice i ubacite ih u pećnicu na 200 stupnjeva. Nakon 15 minuta ukusan i zdrav obrok je gotov i spreman za konzumaciju.
Kao slasticu kulinarske dive predlažu mnogima drage palačinke. U smjesu od integralng brašna,milijeka, jednu do dvije žlice mineralne vode te 3 do 4 žlice meda umiješajte četiri žumanjka. Istučene bjelanke stavite u već promješanu smjesu u koje ćete naknadno ubaciti grožđe ili bilo koje drugo voće po izboru.
Više u In Magazinu.