Nudimo vam laganu, zdravu i ukusnu ideju za ručak. Salata od ječma i dimljene orade jednostavno je jelo koje će vas osvojiti bojama i mirisima namirnica tijekom pripreme, a i kozumiranja!

Sastojci:
1 šalica ječma ( namočiti večer prije)
1 glavica luka
1 zelena paprika
1 crvena paprika
pola manje bundeve
2 fileta dimljene orade
sok jedne limete
maslinovo ulje
sol, papar
peršin

Priprema:
Namočeni ječam isperite, promijenite vodu i kuhajte otprilike 1 sat. Zatim ga procijedite i stavite sa strane. Na maslinovom ulju pirjajte luk, dodajte papriku i bundevu narezanu na kockice. Sve skupa pirjajte 10 do15 minuta. Pomiješajte s ječmom, dodajte još malo maslinovog ulja, sol, papar, peršin, sok od limete te oradu kojoj ste ogulili kožu i narezali je na manje dijelove.

>> Čokoladna torta sa slasnim komadićima jabuke

>> Jednostavno, brzo, ukusno: Lagana juha s omiljenim povrćem

Sve skupa promiješajte i uživajte u laganom ručku nakon kojega ćete se baš dobro osjećati!

Napomena:
U ječam, dok se kuha možete ubaciti kombu algu.

Kombu alga nose i naziv alge dugovječnosti. Poznate su jer povećavaju koncentraciju i moć rasuđivanja. Kombu alge pomažu u oslobađanju organizma od kolesterola i pospješuje probavu.

Još odličnih i slatkih recepata potražite na blogu Vali voli torte!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju