Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Napravite marmeladu od naranči po domaćem receptu

20. siječnja 2011 Piše Mare
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Marmelada od naranče je idealna zimska poslastica koja s dodatkom ruma čini ukusni desert za odrasle. Uživanje u slatkišu koji ste sami pripremili može početi i to uz uz svježe kroasane, pecivo ili kruh

Postupak je jednostavan, no dugotrajan, a trud će biti nagrađen odličnim okusom.

Što vam je potrebno?
6 bio naranči, najbolje organski uzgojenih)
Pola limuna također organski uzgojenog
Šećer
Voda
2 žlice ruma

Priprema:

1. Naranče s korom potrebno je namakati 3 dana. Operite ih pod mlazom topple vode, iščetkajte četkicom i vilicom probodite na nekoliko mjesta. Tako pripremljene naranče stavite u lonac s vodom. Vodu je promijenite ujutro i navečer. Četvrti dan ih prerežite na pola te narežite po duljini na vrlo tanke kriške (nekoliko milimetara, što tanje to bolje) i odstraniti koštice.

2. Izvažite naranče koje su sad teže jer su natopljene vodom. Dodajte vodu, ako su naranče teške 2 kilograma dodajte 1 litru vode te kuhajte. Narežite limun te nakon desetak minuta kuhanja dodajte u posudu.

>> Recept za domaću marmeladu od smokava

3. Kuhajte još nekoliko minuta i zatim dodajte šećer uz neprestano miješanje. Količina šećera na 2 kilograma naranči je također 2 kilograma, ali može se dodati i manje po želji. Želite li da vaša marmelada bude gusta stavite i manje vode. Miješajte sve dok marmelada ponovno ne zakuha i kuhajte sve dok se marmelada ne počne zgušnjavati.
Probu napravite tako da malo marmelade stavite na tanjurić i dotaknite prstom. Ako se kapljica marmelade ne razlijeva, marmelada je gotova. Provjerite okus te dodajte još limuna ili šećera prema ukusu.

4. Marmeladu maknite s vatre i ostaviti neka se malo hladi. Za to vrijeme prokuhajte staklenke.

5. Kad se marmelada ohladi u nju dodajte rum te ju ulijte u staklenke i zatvorite ih.

Uživanje u poslastici koju ste sami pripremili može početi i to uz uz svježe kroasane, pecivo ili kruh.

Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!

Tko piše ove recepte?

Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod naszivom 'Tatina kuharica'.

Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)

 

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close