Radionice kuhanja postale su vrlo popularne, a razne kulinarske emisije kao i knjige o kuhanju koje u posljednje vrijeme izdaju poznati i slavni pridonijeli su trendu koji je sa scene gotovo izbacio hranu s nogu.
Upravo zbog toga trend izlazaka u restorane mnogi ljubitelji ukusnog zalogajčića su zamijenili s školom kuhanja u kojoj osim što nauče pripremati razne delicije i sami mogu degustirati poslastice koje su svojim vrijednim rukama i pripremili.
Ovakve hobističke radionice nude dobru zabavu i ukusan zalogaj, a s obzirom da se ljudi u današnje vrijeme sve više žale da nemaju vremena za kuhanje i druženje, na ovaj način možete poslije posla s prijateljima i kolegama sudjelovati u kuhanju i uz ukusnu večeru se i družiti te naučiti kako pripremiti ukusno, domišljato i zdravo jelo u samo pola sata.
Vesna Vrkljan vlasnica radionice 'Sjedi & jedi' u kojima možete naučiti kuhati od tradicionalnih poput štrukli i sarmi pa sve do nama egzotičnijih jela poput sushija ili pak makrobiotičke prehrane.
>> Obrok za 40 kuna: Lignje s čili papričicama
>> Jednostavna čokoladna torta koju ćete obožavati
Ovakav tip edukacije uči nas zdravom životu kojeg je teško održavati uz užurbani dnevni raspored. Kada je riječ o hrani nije samo važno da je ona ukusna već i da je dobra za naše zdravlje te da poboljša kvalitetu života.
Ako i vi spadate u skupinu onih koji teško izdvajaju vrijeme za kuhanje možda je vrijeme da napravite prvi korak i okušate se u slasnoj avanturi u kojoj će osim vas uživati i vaši najmiliji.
Više u In Magazinu.