Otkud ženama želja i volja da toliko analiziraju muškarce, ne odustaju od potrage za onim pravim i spremno pristaju na pokušaj preodgajanja svakog muškog pripadnika koji im se nađe u zagrljaju otkriva Nikolina Pišek

Draga Nikolina,
U gradu me prati glas pristojne,zgodne i lijepe cure. Prilikom malobrojnih slučajnih susreta s dečkom koji mi se sviđa osjetila sam da nije ravnodušan prema meni, no ništa se nije pokrenulo s 'mrtve točke'.Jednom prilikom uspjela sam saznati kako je njegovo objašnjenje naše situacije jednostavno: on nije spreman za vezu, mlad je i želi samo neobavezne susrete, a zna da ja nisam takav tip cure. Ono što želim pitati jest: Mogu li ga natjerati da se predomisli? Mogu li što poduzeti da ga uvjerim kako mi ne bismo bili još jedan sladunjav par i da veza nije tako loša stvar? I trebam li da bi to postigla najprije pristati na njegove uvjete 'neobavezne veze'? Moram li čekat da dječak odraste? Znači mi puno i srce mi govori da je i njemu stalo do mene. Zato Nikolina, pomozi. Unaprijed zahvaljujem!

Mislim, drage cure, ( a i dečki ovdje nisu izuzetak...), ako nešto skače kao žaba, krekeće kao žaba i zeleno je kao žaba, onda je to najvjerojatnije – ŽABA!
Šok?

Neka je, dobro je neke stvari odmah u glavu, jer, drage moje previše analiziramo i pokušavamo dokučiti u čemu je ta fatalna razlika između ženskog i muškog principa, kojim jezikom mužjaci govore, te im seciramo svaku izjavu gore no što bi to učinili kadaveru na obdukcijskom stolu pri patologiji.

Ima li izlaza? Postoje li danas muškarci koji se u svakom smislu mogu nazvati 'pravim muškarcima' ili je ta vrsta ostala zarobljena negdje u Ilijadi i Odiseji?

Što bi ti draga moja OVDJE željela analizirati? Na koji bi način željela ovaj muški primjerak preodgojiti? Imaš više sreće no pameti, jer bi te netko drugi dobrano zavaljao u mrežu obećanja, laži i obmana samo u praiskonskoj težnji da ti svuče gaćice. Jedanput, dvaput, možda i više puta ako mu se seks s tobom dopada, ili ako je lovostaj na drugu divljač na snazi.

Životna filozofija 'u se, na se i poda se'

Poslužila bi svrsi, slatkorječivi objekt tvojih ljubavnih stremljenja bi (oprosti na izrazu) malo olakšao svoja cohones, pronašao novu ženku za u se, na se i poda se životnu filozofiju i ogulio pred tobom lijepe manire kao zmija košuljicu. Ne bi niti shvatila što te je snašlo, a već bi bila samo recka na dovratku laskavog Don Juana, dok bi on imao nečije tuđe noge oko vrata. Vrata kao anatomske odrednice, mislim...

Želiš li ga čekati da odraste? Pa ti čekaj, ima zgodnih načina kako smjerno provesti vrijeme u iščekivanju svog Godota, ali draga moja, uvijek postoji neka kvaka.

Ono što je većina suvremenih žena već naučila iz dugogodišnje, uzaludne potrage za onim ‘pravim’, konačno je dobilo i svoju naučnu potvrdu: većina današnjih muškaraca i nakon što duboko zagazi u četvrto desetljeće, živi životom vječitih adolescenata, odbijajući odrastanje.

Američki sociolog Michael Kimmel objavio je pred godinu dana knjigu pod naslovom: ‘Guyland: The Perilous World Where Boys Become Men’ (Muškozemlja: ‘Čudesni svijet u kojem dječaci postaju muškarci’) koja je odmah postala bestseler. I gle čuda! Glavni krivac za ovakvo ponašanje leži u društvu koje je kroz vladajuće kulturne obrasce u mlade ljude usadilo osjećaj ‘apsolutnog' prava bez obaveze.

Samo neka se 'usvojena odrasla djeca' zabavljaju!

A dobar dio krivice bi, draga moja, mogao ležati i na tebi, kao i na ostalim trpnim pripadnicama ženskog življa jer se one istovremeno strašno trude dokazati i sebi i spomenutim Petar Panovima da one same mogu, i to bez velikog napora, i uz vječni ženstveni smiješak, biti istovremeno i ‘pametne i lijepe i ženstvene i uspješne’. Dakle, brati brigu za sve u vezi i oko nje. Biti odgovorne, da bi se njihova usvojena odrasla djeca mogla zabavljati.

Ima li izlaza? Postoje li danas muškarci koji se u svakom smislu mogu nazvati 'pravim muškarcima' ili je ta vrsta ostala zarobljena negdje u Ilijadi i Odiseji, stripovima Franka Millera, filmovima iz devedesetih... Ili negdje davno u usmenoj predaji starijih pripadnica našega spola koje su ih upoznale, provodile vrijeme s njima, izlazile u duge šetnje gradom i tko zna još što, da bi se na kraju bezuvjetno zaljubile.

Istina je da žene ponekad misle jedno, govore drugo, a rade treće.

Istina je da žene ponekad misle jedno, govore drugo, a rade treće, da nismo baš jednostavna bića te da, naprotiv, nerijetko izgledamo poput prijeteće jednadžbe s četiri nepoznanice.

Istina je i da nam je ponekad uistinu jezivo teško udovoljiti. Vjerojatno smo i same krive što danas izumiru kvalitetni gentlemani – brižni, obzirni, nježni kad treba i grubi prema onome tko zaslužuje.

Od deset uzmemo barem devet debila!

Da, same su krive jer uvijek nepogrešivo biramo pogrešne, te ih onom poznatom cliche tehnikom zvanom 'snaga ljubavi' pokušavamo preodgojiti na svoju ruku.

Pravi muškarci ne furaju ukradene automobile, nemaju kokain u džepovima svake jakne, ne tuku cure, nisu seksistička, šovinistička govna, ne opravdavaju prevaru s činjenicom da su oni samo muškarci, ne čine nas lošijim u vlastitim očima.

Ali neke se nikad ne opamete i od deset ponuđenih izaberu devet debila kojima će poslužiti za jednokratnu uporabu i osvojen trofej u nizu.

Druge ipak posložimo kockice u glavi, napiknemo primjerak vrijedan truda, ali nam opet genetska crvotočina ne da mira. Pronađemo iglu u plastu sijena i pod svaku cijenu nastojmo preodgojiti svoj kućni primjerak, 'spasiti' ga od nepoželjnih navika i koncentrirati na novi centar svemira. Sebe!

Umjesto da ga učinimo sretnim, naša misija je PREODGOJ. A kad uistinu u njemu i uspijemo, onda to jednostavno više nije to...

NE laže kad kaže da te ne bi usrećio!!!

Epilog, osim zaključka da bi žene imale neusporedivo bolje rezultate kao upraviteljice kazneno popravnih ustanova jer, naprosto, imaju genetsku predispoziciju za preodgajanje, glasi... Vjeruj mu na riječ – ne laže kada kaže da te ne bi usrećio. NE BI!

A budući da ne laže, to mu daje dovoljno jaku predispoziciju da bi se jednog dana mogao i razviti u zrelog Muškarca. S velikim M. Idi dalje, suzbij u sebi impuls za preodgojem izopćenika, i uživaj u nekom tko će biti vrijedan tvoje ljubavi.

A tu i tamo škicni na Jamesa Deana... Ako te uopće više bude zanimao.

Pitajte Nikolinu!
Želite li znati kako bi Nikolina stala na kraj vašim problemima ili u koliko visokim potpeticama ćete zaista biti seksi, odvažite se i postavite pitanje na zadovoljna@novatv.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju