Novi kulinarski show s vrhunskim kuharom Marinom Rendićem pripremit će vas za sezonu roštiljana, naučite trikove i uživajte u pripremanju jela s roštilja za obitelj i prijatelje. Fantazija gastronomije 'Grill Boss' od 09. srpnja gledajte subotom na Novoj TV i nedjeljom na Doma TV-u

'Grill Boss' je kulinarski show koji istražuje uživanje u pripremi hrane u dvorištu, zabavi i roštiljanju. Ovaj doživljaj na otvorenom najčešći je vikendom, a domaćin mu je poznati chef Marin Rendić koji priprema jela za domjenke na koje stižu gosti.

>> 6 znakova da ste opterećeni hranom

>> Hrana koja spašava vaše živce

Domaćin Rendić će gledatelje voditi kroz male trikove i dijeliti savjete za pripremu raznih jela na roštilju. Kroz emisiju se mogu naučiti pripreme od tipičnih jela s roštilja, hamburgera, odrezaka i piletine do onih mnogo zahtjevnijih, kao što su janjeći but i deserti pripravljeni na roštilju. Uz glavna jela pripremat će se prilozi i salate. Kroz emisiju će se chefu Rendiću pridružiti i drugi stručnjaci, njegov lokalni mesar, ribar i prodavač povrća s tržnice. Zajedno će gledateljima dati širi pogled na namirnice nužne za pripremu vrhunskog jela s roštilja.

Grill Boss je smješten u predivnom vrtu u kojemu je uz nezaobilazni roštilj postavljen stol za poznate goste koji će stići na sam kraj svake emisije kako bi uživali u hrani pripremljenoj od vrhunskog stručnjaka. Biker party, Pool party, Dječji rođendan, Momačka večer, Nogometna večer – samo su neke od tema i domjenaka koji se mogu prirediti na otvorenom.

O domaćinu
Marin Rendić je jedan od najistaknutijih predstavnika novog vala hrvatskih kuharskih majstora kojeg smo upoznali u showu 'Masterchef'. U manje od 15 godina profesionalnog rada već je uspio sakupiti bogato iskustvo i za svoj rad zaslužio brojna domaća i međunarodna priznanja. Kao šef kuhinje ostavio je blistav trag u većem broju vrhunskih restorana i hotela u zemlji i inozemstvu.

Od 2008. godine vlasnik je restorana Pepenero u novigradskom hotelu Villa Cittar, čiji ugled najbolje dokazuje prijem u prestižnu europsku udrugu kuhara Jeunes Restaurateurs d'Europe. Time dolazi na korak do dobivanja Michelinove zvjezdice, vjerojatno najistaknutijeg priznanja u ugostiteljstvu. Rendićevi specijaliteti odlikuju se elegantnim stilom i naprednim tehnikama pripravljanja, sukladnim izrazitim trendovima suvremene europske kuhinje. Kritičari naglašavaju da pritom posebnu snagu crpi iz bogatstva morem i suncem opijenog Mediterana slažući u svojim jelima boje, okuse i mirise prepune sredozemne fantazije. I gastronomski i vizualno, jela Marina Rendića uistinu su umjetnička djela za sebe uzdižući poimanje hrane i njenog posluživanja na posve novu razinu, na kojoj se tanjur pred vama pretvara u slikarsko platno nadahnutog majstora. Ne opterećujući se klišejima, Rendić se ne suzdržava od eksperimenata, otvarajući nova gastronomska poglavlja na temeljima raznovrsnom hranom i svježim namirnicama bogatog istarskog podneblja.

'Kad kuham uvijek se osjećam dobro. Srce kuca ubrzano. I kada jelo dolazi do gosta nakon prvog zalogaja izlaze osjećaji', objašnjava 'Grill Boss' Marin Rendić.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju