Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Otkrijte sve čari roštiljanja uz 'Grill Boss'

30-06-2011 Piše Zadovoljna
komentari

Novi kulinarski show s vrhunskim kuharom Marinom Rendićem pripremit će vas za sezonu roštiljana, naučite trikove i uživajte u pripremanju jela s roštilja za obitelj i prijatelje. Fantazija gastronomije 'Grill Boss' od 09. srpnja gledajte subotom na Novoj TV i nedjeljom na Doma TV-u

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

'Grill Boss' je kulinarski show koji istražuje uživanje u pripremi hrane u dvorištu, zabavi i roštiljanju. Ovaj doživljaj na otvorenom najčešći je vikendom, a domaćin mu je poznati chef Marin Rendić koji priprema jela za domjenke na koje stižu gosti.

>> 6 znakova da ste opterećeni hranom

>> Hrana koja spašava vaše živce

Domaćin Rendić će gledatelje voditi kroz male trikove i dijeliti savjete za pripremu raznih jela na roštilju. Kroz emisiju se mogu naučiti pripreme od tipičnih jela s roštilja, hamburgera, odrezaka i piletine do onih mnogo zahtjevnijih, kao što su janjeći but i deserti pripravljeni na roštilju. Uz glavna jela pripremat će se prilozi i salate. Kroz emisiju će se chefu Rendiću pridružiti i drugi stručnjaci, njegov lokalni mesar, ribar i prodavač povrća s tržnice. Zajedno će gledateljima dati širi pogled na namirnice nužne za pripremu vrhunskog jela s roštilja.

Grill Boss je smješten u predivnom vrtu u kojemu je uz nezaobilazni roštilj postavljen stol za poznate goste koji će stići na sam kraj svake emisije kako bi uživali u hrani pripremljenoj od vrhunskog stručnjaka. Biker party, Pool party, Dječji rođendan, Momačka večer, Nogometna večer – samo su neke od tema i domjenaka koji se mogu prirediti na otvorenom.

O domaćinu
Marin Rendić je jedan od najistaknutijih predstavnika novog vala hrvatskih kuharskih majstora kojeg smo upoznali u showu 'Masterchef'. U manje od 15 godina profesionalnog rada već je uspio sakupiti bogato iskustvo i za svoj rad zaslužio brojna domaća i međunarodna priznanja. Kao šef kuhinje ostavio je blistav trag u većem broju vrhunskih restorana i hotela u zemlji i inozemstvu.

Od 2008. godine vlasnik je restorana Pepenero u novigradskom hotelu Villa Cittar, čiji ugled najbolje dokazuje prijem u prestižnu europsku udrugu kuhara Jeunes Restaurateurs d'Europe. Time dolazi na korak do dobivanja Michelinove zvjezdice, vjerojatno najistaknutijeg priznanja u ugostiteljstvu. Rendićevi specijaliteti odlikuju se elegantnim stilom i naprednim tehnikama pripravljanja, sukladnim izrazitim trendovima suvremene europske kuhinje. Kritičari naglašavaju da pritom posebnu snagu crpi iz bogatstva morem i suncem opijenog Mediterana slažući u svojim jelima boje, okuse i mirise prepune sredozemne fantazije. I gastronomski i vizualno, jela Marina Rendića uistinu su umjetnička djela za sebe uzdižući poimanje hrane i njenog posluživanja na posve novu razinu, na kojoj se tanjur pred vama pretvara u slikarsko platno nadahnutog majstora. Ne opterećujući se klišejima, Rendić se ne suzdržava od eksperimenata, otvarajući nova gastronomska poglavlja na temeljima raznovrsnom hranom i svježim namirnicama bogatog istarskog podneblja.

'Kad kuham uvijek se osjećam dobro. Srce kuca ubrzano. I kada jelo dolazi do gosta nakon prvog zalogaja izlaze osjećaji', objašnjava 'Grill Boss' Marin Rendić.
 

Pročitaj još
Pročitaj još