Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Pita od špinata: Brzi obrok kojeg se ne trebate sramiti

20. veljače 2013 Piše Cook and Play
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U današnje vrijeme užurbanog ritma života svima nam je važna čim brža priprema hrane. Ali, treba razlikovati hranu pripremljenu na brzinu i brzu hranu (tzv. fast food). Kvalitetan i brz obrok uvijek možemo sami pripremiti, a sve što nam treba je malo uloženog vremena i zdravi sastojci. Jedan takav recept je fina i izdašna pita od špinata

Jedna od zdravih namirnica definitivno je povrće, pogotovo špinat. Stoga vam preporučamo zdravu, izdašnu pitu sa svježim špinatom, jednostavne pripreme i okusa koji će vas oduševiti!

Može se jesti topla i hladna. Odlična će biti i za drugi dan, ali je nikako nemojte podgrijavati jer se špinat zbog ispuštanja štetnih toksina ne smije podgrijavati.


Recept

tijesto
260 gr brašna
100 gr putra
2 jaja
malo soli
2 žlice hladne vode

nadjev
1/2 kg svježeg špinata
2 jaja
2,5 dcl milerama
1 žlica maslinovog ulja
1 češnjak
1 žlica parmezana
sol
papar

Priprema fine pite od špinata:
1. U veću posudu istresemo brašno, dodamo na listiće narezani putar i utrljamo ga u brašno.

Dodamo sol, jaja i vodu, te brzo umijesimo prhko tijesto. Oblikujemo ga u kuglu, zamotamo u prozirnu foliju i stavimo u frižider na pola sata.

2. Potom ga razvaljamo u oblik kruga i prebacimo u nauljeni okrugli kalup.

3. Tijesto izbockamo vilicom i stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 180 C oko 5-10 minuta. Izvadimo iz pećnice i po tijestu izlijemo pripremljeni nadjev.

4. Za nadjev pripremimo svježi špinat, koji operemo i očistimo. Blanširamo ga u kipućoj vodi oko 1-2 minute. Dobro ga ocijedimo i na dasci izrežemo na grublje.

5. U posudu stavimo narezani špinat, jaja, iscijeđeni češnjak, ulje, parmezan i mileram.

6. Dodamo soli i papra po okusu.

7. Sve izmiješamo i izlijemo na tijesto.

8.
Pečemo na 180 C oko 20-25 minuta, tj. dok se nadjev ne stisne.

Više slasnih recepata možete naći na blogu Cook and play.

Isprobajte i ove ukusne recepte:

>> Brzo, ukusno i jeftino: Proljetna ideja za lagani ručak

>> Hranjiva frittata: Obrok od 480 kalorija gotov za pola sata

>> Slasni obrok za pauzu koji ćete pamtiti

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close