Projekt će osposobiti osobe s invaliditetom za uključivanje u rad ugostiteljskih objekata te pokazati ispravan način njihovog posluživanja kao gostiju.
Buduće generacije kuhara koje su ujedno i osobe s invaliditetom biti će educirane u pokretnoj školi kulinarstva – gastro kamionu.
Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, u zagrebačkom hotelu Sheraton bit će organizirana prezentacijska večera na kojoj će Vedran Habel uz suradnike predstaviti mogućnosti edukacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom u ugostiteljskoj i kulinarskoj struci.
Prezentacija će, između ostalog, ojačati strukovne i socijalne kompetencije u Hrvatskoj i potaknuti poduzetnike na uključivanje osoba s invaliditetom u rad.
>> Ukusne recepte Vedrana Habela pogledajte ovdje!
Osnovni ciljevi prezentacijske večere bit će:
- naglasiti činjenicu da osobe s invaliditetom mogu ravnopravno sudjelovati u radu ugostiteljskog objekta te kvalitetno obnašati funkcije šefa kuhinje ili nastavnika
- prikazati rad gluhih, slijepih i paraplegičnih osoba
- prikazati način ispravnog posluživanja osoba s invaliditetom.
Osim navedenog, bit će predstavljen i projekt pokretne škole kuhanja za invalidne osobe
– gastro kamion, potpuno opremljen kulinarskom i opremom za posluživanje kojem je primarni cilj edukacija, a nakon toga i primjena u turističke svrhe te u svrhe podizanja standarda u gastronomskoj ponudi Hrvatske
Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Hrvatskoj živi 429.421 osoba s invaliditetom, što čini 11,5 posto ukupnog stanovništva. Oko 15.500 djece s teškoćama u razvoju uključeno je u proces odgoja i obrazovanja.