Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma predstavit će projekt osposobljavanja osoba s invaliditetom

Projekt će osposobiti osobe s invaliditetom za uključivanje u rad ugostiteljskih objekata te pokazati ispravan način njihovog posluživanja kao gostiju.

Buduće generacije kuhara koje su ujedno i osobe s invaliditetom biti će educirane u pokretnoj školi kulinarstva – gastro kamionu.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, u zagrebačkom hotelu Sheraton bit će organizirana prezentacijska večera na kojoj će Vedran Habel uz suradnike predstaviti mogućnosti edukacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom u ugostiteljskoj i kulinarskoj struci.

Prezentacija će, između ostalog, ojačati strukovne i socijalne kompetencije u Hrvatskoj i potaknuti poduzetnike na uključivanje osoba s invaliditetom u rad.

>> Ukusne recepte Vedrana Habela pogledajte ovdje!

Osnovni ciljevi prezentacijske večere bit će:

- naglasiti činjenicu da osobe s invaliditetom mogu ravnopravno sudjelovati u radu ugostiteljskog objekta te kvalitetno obnašati funkcije šefa kuhinje ili nastavnika

- prikazati rad gluhih, slijepih i paraplegičnih osoba

- prikazati način ispravnog posluživanja osoba s invaliditetom.
Osim navedenog, bit će predstavljen i projekt pokretne škole kuhanja za invalidne osobe

– gastro kamion, potpuno opremljen kulinarskom i opremom za posluživanje kojem je primarni cilj edukacija, a nakon toga i primjena u turističke svrhe te u svrhe podizanja standarda u gastronomskoj ponudi Hrvatske

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Hrvatskoj živi 429.421 osoba s invaliditetom, što čini 11,5 posto ukupnog stanovništva. Oko 15.500 djece s teškoćama u razvoju uključeno je u proces odgoja i obrazovanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju