Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Provjerite što rade profesionalni kušači!

28-04-2010 Piše Zadovoljna
komentari

Neki ne mogu zamisliti jutro bez šalice kave, a nekima je upravo taj ritual posao. Profesionalni kušači svoj radni dan počinju degustacijama. No, oni kavu ne piju. Mirišu je, srču, mućkaju pa pljunu

Degustira se najviše 8 vrsti kava dva puta na dan. Više od toga je previše za osjetila pa profesionalni kušači ne bi mogli dobro procijeniti kakvoću.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima

'Prilikom degustacije kave ocjenjuje se miris, okus, jačina okusa, punoća okusa, aroma, da li ima nešto strano što nije specifično za tu kavu, i na temelju toga se donose daljnje odluke', opisala je svoj posao profesionalna kušačica Vesna.

Alen degustira po mnogima obavezne pratitelje kave, cigarete. Na okus utječe sve od cigaretnog papira do papira za filtar. Tim pušača svaki dan udahom na usta, izdahom na nos, mirisanjem cigareta i izgledom dima donosi stručne promjene o kvaliteti.

Iris pak već 7 godina degustira najslađu poslasticu - čokoladu. Kako profesionalni kušači ne bi prepisivali tijekom zadatka su odvojeni pregradama, a što je to što ih može spriječiti da obave svoj posao otkrijte u četvrtak u emisiji Provjereno.