Sastojci:
- 1 kg pilećih prsa
- 2 jaja
- pureći supreme
- 1 naranča
- 3 kriške kruha
- 3 mrkve
- peršin
- 3 glavice luka
- ulje
- sol
- papar
- brašno
- chilly
- sjemenke korijandera
Piletinu u komadima marinirajte u smjesi maslaca, sjeckane korice naranče, soli i papra. Zatim ga zapecite na maslacu sa svih strana.
Pirjajte luk, peršin i nasjeckani kruh (bez korice) i na kraju dodajte jaja. S tim nadjevom našpikajte prženo meso. Piletinu zatim narežite na odreske debljine do 2 cm.
Napravite pire od pirjane mrkve, luka i chillyja tako da sve sitno nasjeckano pirjate na ulju i podlijevate purećim supremeom. Posolite i poparite i izmiksajte ručnim mikserom. Posolite i poparite.
Za dekoraciju napravite tortillu od brašna, vode, soli i korijandera. Pečenu tortillu izrežite na dva trokutića.
Više na novatv.hr/masterchef!