Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Punjene naranče: Kremasti desert za ljubitelje pudinga

23-03-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Iako je naranča voće koje je dostupno tijekom cijele godine, njezinu ulogu u slasticama uskoro će ipak zamijeniti sezonsko voće poput jagoda i malina. No nepravedno bi bilo zimu ispratiti, a da ne isprobate ovaj ukusan desert za koji ne trebate paliti pećnicu i za čiju pripremu vam je potrebno tek desetak minuta, taman u pauzi od ručka do kave

Sastojci:
- 400 ml soka od svježih naranči
- 5 dkg šećera
- 1 vanili šećer
- malo ruma ili likera od naranči
- 1 puding od vanilije
- tučeno slatko vrhnje za ukras

U trendu Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena Božićni kolačići zlata vrijedni Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače

>>Mljac! Čokoladna torta stvorena za početnike

Priprema:
1. Naranče prerežite na pola. Izdubite i izvadite cijelu mesnatu unutrašnjost (kao na slici).

2. Narančine kore ostavite sa strane, one će poslužiti kao kalupi za serviranje kreme.

3. Nakon toga propasirajte izdubljene pulpe naranči i procijedite kako bi dobili sok.

4. U 400 ml soka skuhajte puding od vanilije, umiješajte vanilin šećer i malo ruma.

Dobivenu kremu ostavite da se malo ohladi pa s njom napunite polovice naranči. Ohladite do kraja i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnim mrvicama.

Savjet:
 Kremu možete servirati i u visokim čašama postupak je isti.

Još ukusnih recepata možete pronaći na blogu Cook and Play.

Ako ste ljubiteljica brzih jela, svakako isprobajte i ove recepte:

>>Čokoladno zadovoljstvo gotovo za 3 minute

>>Punjene banane: Najslađi recept koji ne troši struju

>>Lagana tjestenina na kojoj će vam tijelo biti zahvalno

 

Pročitaj još
Pročitaj još