Ako ikada dobijete priliku posjetiti Španjolsku,uživajte u svim ljepotama i užicima koje pruža. Prekrasna zemlja s bogatom tradicijom i kulturom osim arhitekturom diči se i bogatom kuhinjom i najpoznatijim vinima na svijetu

Ako ste pomislilikako na našim tržnicama možete pronaći što god poželite, iznenađenju ne bi bilo kraja da zavirite na tržnicu u Barceloni-La boqueria.

Rijeke namirnica slijevaju se niz ogroman prostor, a samo štandovi s voćem broje preko 40 različitih vrsta voćki.

Cijene su na ovoj popularnoj tržnici nešto više nego drugdje jer ih prati bogata tradicija i visoka reputacija kvalitete i usluge.

No ne hrane se Katalonci isključivo zdravom hranom, jer zavirite li u njihovu bogatu ponudu šećernih delicija narast će vam debele zazubice.

Isto ako, u tradiciju ovih simpatičnih i otvorenih ljudi spada i pikantna hrana, pa se diljem tržnice mogu pronaći šareni lanci ljutih papričica svih vrsta i veličina.

Španjolskamože se može pohvaliti i poznatim te vrlo kvalitetnim vinima. Posebno se štuje takozvana pjenušava Kava koju zaljubljenici još nazivaju i kraljicom vina.

Kava se radi od tri različite vrste vina, a kako bi se došlo do finalnog proizvoda grožđe prolazi kroz dva procesa fregmentacije.

>> Katalonija- najpoželjnija turistička destinacija

>> Otočje Phi-Phi - smaragdno more i vrhunska zabava

Kada je riječ o kuhinji, baš kao i u našim krajevima na sjeveru zemlje jede se više mesa dok je jug skloniji morskim specijalitetima, no ono što je specifično za Španjolce je da njihova večera počinje u 22 sata, a gotovo svaki obrok ima čak šest sljedova hrane.

Ova zemlja njeguje domaću hranu i tradicijsku kuhinju pa prizor s štandovima na kojima se prodaju sirevi različitih aroma, med ili neke druge domaće delicije doista podsjeća na našu morsku obalu i otoke.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju