Snalazi li se Mia Kovačić bolje u pripremanju ili konzumiranju hrane te koja gastro iznenađenja donosi u društvu Renea Bakalovića, s kojim je pročešljala Istru i Kvarner u potrazi za nesvakidašnjom 'spizom' možete saznati ove subote u emisiji 'Okusi Hrvatske' u 16 sati i 25 minuta na Nova TV

U prvoj emisiji Okusi Hrvatske Mia Kovačić i Rene Bakalović putuju Istrom i Kvarnerom, mjestima gdje osjetne pupoljke može zagolicati nesvakidašnji fast food. Tradicionalnoj morskoj 'spizi' pripremljenoj na internacionalan način teško je odoljeti. Kao što ni mi nismo odoljeli iz prve ruke doznati snalazi li se Mia bolje u pripremanju ili konzumiranju hrane.

'Moram priznati kako nisam baš vješta u kuhinji, što me ne zabrinjava dok god drugi kuhaju za mene. Iako sam tijekom snimanja emisije dobila inspiraciju za kuhanjem, jer profesionalci koji su pripremali jela doista su me očarali svojim umijećem i neponovljivim okusima hrane' otkrila nam je Mia.

Tijekom gastro turneje po Istri Miju se posebno dojmila priča vezana uz tartufe. 'Imala sam priliku iz prve ruke naučiti sve o tom vrijednom afrodizijaku od samog traženja tartufa po šumama pa do načina pripreme' dodaje.

Na stečenom iskustvu Mia posebno zahvaljuje kolegi Reneu Bakaloviću velikom znalcu i veseljaku ali i cijelom timu koji radi na emisiji u kojoj će se vjeruje prepoznati njihova dobra energija.

Kroz opuštena druženja i razgovore Mia i Rene pokazat će nam kako se marenda u liburnijskom dijelu Hrvatske, sjeda li bolje hrana nakon dobre partije briškule i trešete, kakve su razlike između dalmatinskog i istarskog pršuta te što su to 'pasti' i na koji bi se način mogli upotrijebiti.

Okusi Hrvatske otkrit će nam koja nam je specifičnost donijela Guinnessov rekord i još mnoštvo iznenađenja koja nam nudi ovaj dio Hrvatske.

Šarm Voloskog, Opatije i Motovuna svojim će receptima upotpuniti tamošnji kuhari, a bit će zanimljivo pogledati jesu li Mia i Rene u motovunskoj šumi pronašli živa bića koja nisu ni životinje ni biljke te koliko su uživali u obroku s namirnicama netom ubranima u domaćem vrtu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju