Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Što kažete na još jednu tortu od sira?

13-04-2012 Piše Zadovoljna
komentari

Sigurno ste se već okušali u pripremi torte od sira prema raznim receptima, no ukoliko još niste pronašli savršen okus koji vam u potpunosti odgovara predlažemo vam još jedan recept. Vikend je odlična prilika da se okušate u pripremi nove slastice!

U trendu Ulična moda u centru Zagreba - 15 I ženstvene čizme Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

Za podlogu vam je potrebno:
250 g keksa s kakaom (po izboru)
100 g maslaca

Za žutu kremu:
600 g krem sira (po izboru)
3 jaja
5 žlica šećera
Sok jednoga limuna
Korica dva limuna

Za bijelu kremu:
2 kisela vrhnja (crveno i plavo)
2 žlice šećera
1 vanilin šećer

>> Brzo, jeftino i ukusno: Proljetna ideja za lagani ručak

>> Nikad dosta slatkog: Ledeni kolač koji pršti kalorijama

Priprema:
Izlomite kekse pa ih pomiješajte s maslacem narezanim na kockice te miješajte dok se sastojci ne povežu. Kalup za torte obložite masnim papirom te u njega utisnite podlogu od keksa i maslaca. Pecite na 170 stupnjeva 5 minuta. Izvadite kalup iz pećnice i pustite da se ohladi.

Mikserom pomiješajte sir i šećer dok smjesa ne postane kremasta. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmješajte. Dodajte sok i koricu limuna i promiješajte.

Izlijte smjesu na podlogu od keksa. Pecite na 175 stupnjeva oko 15 minuta, a onda temperaturu spustite na 160 stupnjeva i pecite još deset minuta.

Tortu ostavite nekoliko minuta u odškrinutoj pećnici, a onda je izvadite i ostavite da se ohladi. Izmiksajte vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom i pažljivo premažite tortu. Vratite u pećnicu i pustite da se na 150 stupnjeva peče oko pet minuta. Kad j egotova ostavite tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak preko noći.

Više na blogu Vali voli torte!

Pročitaj još
Pročitaj još