Za podlogu vam je potrebno:
250 g keksa s kakaom (po izboru)
100 g maslaca
Za žutu kremu:
600 g krem sira (po izboru)
3 jaja
5 žlica šećera
Sok jednoga limuna
Korica dva limuna
Za bijelu kremu:
2 kisela vrhnja (crveno i plavo)
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
>> Brzo, jeftino i ukusno: Proljetna ideja za lagani ručak
>> Nikad dosta slatkog: Ledeni kolač koji pršti kalorijama
Priprema:
Izlomite kekse pa ih pomiješajte s maslacem narezanim na kockice te miješajte dok se sastojci ne povežu. Kalup za torte obložite masnim papirom te u njega utisnite podlogu od keksa i maslaca. Pecite na 170 stupnjeva 5 minuta. Izvadite kalup iz pećnice i pustite da se ohladi.
Mikserom pomiješajte sir i šećer dok smjesa ne postane kremasta. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmješajte. Dodajte sok i koricu limuna i promiješajte.
Izlijte smjesu na podlogu od keksa. Pecite na 175 stupnjeva oko 15 minuta, a onda temperaturu spustite na 160 stupnjeva i pecite još deset minuta.
Tortu ostavite nekoliko minuta u odškrinutoj pećnici, a onda je izvadite i ostavite da se ohladi. Izmiksajte vrhnje sa šećerom i vanilin šećerom i pažljivo premažite tortu. Vratite u pećnicu i pustite da se na 150 stupnjeva peče oko pet minuta. Kad j egotova ostavite tortu da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je stavite u hladnjak preko noći.
Više na blogu Vali voli torte!