Sastojci:
Za podlogu od keksa:
250 g keksa od kakaa
100 g maslaca
Za kremu:
600 g krem sira
2 žličice škrobnog brašna
150 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
2 cijela jaja
2 žutanjka
150 ml kiselog vrhnja
oko 170 g malina (dio ostavite za ukrašavanje)
>> 5 super namirnica koje mogu biti opasne po zdravlje
Priprema:
Pećnicu uključite na 170 stupnjeva. Kalup za torte obložite masnim papirom. Maslac rastopite, a kekse smeljite u multipraktiku ili ručno. Pomiješajte kekse s maslacem, utisnite u kalup torte i pecite oko 5 minuta.
Izvadite kalup iz pećnice i ostavite da se ohladi. Pripremite kremu. Miksajte sir s jajima i žutanjkom, zatim dodajte šećer, vanilin šećer, kiselo vrhnje i škrobno brašno. Maline ručno umiješajte u kremu od sira.
>> 7 neodoljivih razloga za zdjelicu smokava na dan
Kremu nanesite na podlogu od keksa i zajedno pecite oko 40 minuta (na rubovina neka bude čvršća, u sredini smije ostati drhtava). Ohladite tortu na sobnoj temperaturi, a zatim je dobro ohladite u pećnici, najbolje preko noći.
Desert ukrasite svježim malinama i počastite se!
Još slasnih recepata potražite na blogu Vali voli torte!