Jednostavno i ukusno jelo koje mogu pripremiti i početnici je musaka. Potrebna vam je svježa rajčica, mljeveno meso, patlidžani i dobra volja. Zadovoljne kuharice bacite se na posao!

Što vam je potrebno:

- svježa rajčica

- mljeveno meso

- krumpir

- patliđani

Umak od rajčice

Na zagrijanom maslinovom ulju popržite nasjeckani luk i sitno nasjeckani bijeli luk. Nakon par minuta ubacite rajčicu narezanu na kockice, pojačajte vatru te posolite, dodajte majčinu dušicu, bosiljak, papar i šećer te pustite da se sve zajedno krčka 15 minuta uz povremeno miješanje.

Mljeveno meso

U lonac u kojem ste na srednjoj vatri otopili maslac ubacite miješano mljeveno meso te ga poslolite, popaprite i sve zajedno miješajte otprilike 10 minuta. Dodajte umak od rajčice i pomiješajte ga s mljevenim mesom.

Musaka

U lim za pečenje koji ste predhodno premazali maslinovim uljem stavite red krumpira koje ste predhodno ogulili, skuhali i narezali na tanke ploške.

Mljeveno meso stavite preko krumpira i ponovite postupak sa nizanjem krumpira i mesa.

Zadnji sloj mesa prekrijte tanko narezanim patlidžanom kojeg ste predhodno prepržili na tavi.

Sve zajedno zalijte bešamelom od jaja, vrhnja, mlijeka i parmezana.

Musaku pecite u pećnici 20 minuta na 220°C. Servirajte i dekorirajte ovo osebujno jelo po vašoj želji. 

Više na Kuhari.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju