Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Tri namirnice za jednostavnu i božanstvenu musaku

17-03-2011 Piše Zadovoljna
komentari

Jednostavno i ukusno jelo koje mogu pripremiti i početnici je musaka. Potrebna vam je svježa rajčica, mljeveno meso, patlidžani i dobra volja. Zadovoljne kuharice bacite se na posao!

U trendu Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

Što vam je potrebno:

- svježa rajčica

- mljeveno meso

- krumpir

- patliđani

Umak od rajčice

Na zagrijanom maslinovom ulju popržite nasjeckani luk i sitno nasjeckani bijeli luk. Nakon par minuta ubacite rajčicu narezanu na kockice, pojačajte vatru te posolite, dodajte majčinu dušicu, bosiljak, papar i šećer te pustite da se sve zajedno krčka 15 minuta uz povremeno miješanje.

Mljeveno meso

U lonac u kojem ste na srednjoj vatri otopili maslac ubacite miješano mljeveno meso te ga poslolite, popaprite i sve zajedno miješajte otprilike 10 minuta. Dodajte umak od rajčice i pomiješajte ga s mljevenim mesom.

Musaka

U lim za pečenje koji ste predhodno premazali maslinovim uljem stavite red krumpira koje ste predhodno ogulili, skuhali i narezali na tanke ploške.

Mljeveno meso stavite preko krumpira i ponovite postupak sa nizanjem krumpira i mesa.

Zadnji sloj mesa prekrijte tanko narezanim patlidžanom kojeg ste predhodno prepržili na tavi.

Sve zajedno zalijte bešamelom od jaja, vrhnja, mlijeka i parmezana.

Musaku pecite u pećnici 20 minuta na 220°C. Servirajte i dekorirajte ovo osebujno jelo po vašoj želji. 

Više na Kuhari.com.

Pročitaj još
Pročitaj još