Što vam je potrebno:
- svježa rajčica
- mljeveno meso
- krumpir
- patliđani
Umak od rajčice
Na zagrijanom maslinovom ulju popržite nasjeckani luk i sitno nasjeckani bijeli luk. Nakon par minuta ubacite rajčicu narezanu na kockice, pojačajte vatru te posolite, dodajte majčinu dušicu, bosiljak, papar i šećer te pustite da se sve zajedno krčka 15 minuta uz povremeno miješanje.
Mljeveno meso
U lonac u kojem ste na srednjoj vatri otopili maslac ubacite miješano mljeveno meso te ga poslolite, popaprite i sve zajedno miješajte otprilike 10 minuta. Dodajte umak od rajčice i pomiješajte ga s mljevenim mesom.
Musaka
U lim za pečenje koji ste predhodno premazali maslinovim uljem stavite red krumpira koje ste predhodno ogulili, skuhali i narezali na tanke ploške.
Mljeveno meso stavite preko krumpira i ponovite postupak sa nizanjem krumpira i mesa.
Zadnji sloj mesa prekrijte tanko narezanim patlidžanom kojeg ste predhodno prepržili na tavi.
Sve zajedno zalijte bešamelom od jaja, vrhnja, mlijeka i parmezana.
Musaku pecite u pećnici 20 minuta na 220°C. Servirajte i dekorirajte ovo osebujno jelo po vašoj želji.
Više na Kuhari.com.