Vrijeme je karnevala i fašnika, a kako bi zasladili ovo šareno razdoblje najbolje je da se bacite na pripremu krafni i fritula. Ukoliko se još niste spremne 'upoznati' s bakinim receptom, postoji jednostavnije rješenje

 

Karneval, maškare, poklade ili fašnik mnogi s nestrpljenjem očekuju svake godine, jer su dani u godini koji svima pružaju mogućnost da se maskiraju i dobro zabave. Neizostavan dio svakog karnevala su krafne i fritule za koje većina ljudi nema dovoljno vremena da ih priprema na tradicionalan način.

>> Meke i tople krafne za karnevalski užitak

Zbog toga su Dr. Oetker mješavine za krafne i fritule idealno rješenje za one koji nemaju puno iskustva i vremena za izradu ovih slastica, jer jamče odlične rezultate uz jednostavnu pripremu. S mješavinama za krafne i fritule svi će biti oduševljeni okusom vaših slastica, a miris koji će dolaziti iz kuhinje bit će neodoljiv.

Mješavina za Krafne pruža jednostavnu izradu 20 slasnih krafni obogaćenih aromama limuna i ruma. Priprema je vrlo jednostavna: u mješavinu je potrebno dodati jedan Instant kvasac, 175 ml toplog mlijeka, 60 ml ulja i 2 jaja. Riječ je o namirnicama koje su većinom uvijek pri ruci u kuhinji. Oblikovano tijesto zatim je potrebno ispržiti u vrelom ulju i nakon toga po želji napuniti marmeladom ili raznim kremama te posuti šećerom u prahu ili primjerice Dr. Oetker čokoladnim mrvicama.

Fritule su omiljena tradicionalna slastica, koja se često priprema u Istri i Dalmaciji, naročito u vrijeme fašnika. Uz mješavinu za Fritule možete na brz i jednostavan način pripremiti ovu ukusnu slasticu. U mješavinu je potrebno dodati 50g maslaca i 3 jaja. Dizanje tijesta nije potrebno, čime se priprema ubrzava i olakšava. Dr. Oetker mješavina za fritule dovoljna je za pripremu 30 fritula, a od iste mješavine mogu se pripremiti i dalmatinske kroštule.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju