Kraj ljeta klince najviše podsjeća na početak škole, a kako bi im olakšali taj težak prelazak s cjelodnevnog igranja na rano buđenje, odlazak u školu i učenje napravite im šareni party čiji će vrhunac biti kolač u obliku duge!

S obzirom da temperature padaju, a ako je vjerovati vremenskoj prognozi gotovo je s vrućim danima, dakle uključivanje pećnice vam neće predstavljati problem.

Pred vama je vrlo jednostavan prvi dio zadatka - ispeći čokoladni biskvit i napuniti ga omiljenom kremom. Sami najbolje znate što vaši klinci vole pa vam tu nećemo davati upute.

Gotovi i ohlađeni okrugli biskvit izrežite u dvije 'duge' kako bi dobili oblik kao na fotografiji.

>> Čokoladni kolač gotov za 5 minuta

>> Cupcakes - kolačići kao stvoreni za tračanje uz kavu

Drugi dio zadatka je prava zabava u koju svakako uključite djecu. Kako bi se vaš obični čokoladni kolač pretvorio u poslasticu u duginim bojama potrebni su vam šareni bomboni, najbolje će vam poslužiti M&M koje djeca jednostavno obožavaju.

E sad na red dolaze klinci. Njihov zadatak je razdvojiti šarene bombone po bojama, dakle na jednu hrpicu idu žuti, zatim plavi, pa crveni te zeleni. Ostale, one smeđe i najukusnije odmah pojedite ili spremite za kasnije.

Kolač po želji možete premazati šlagom ili kremom kojom ste ga punili kako bi se bomboni dobro primili za njegovu površinu.

Zajedno s djecom oblijepite kolač bombonima, a s istom bojom popunite dva reda kako bi duga bila što ljepša.

Nakon ovako zgodne i slasne poslastice u bojama ljeta škola će postati puno manji problem!

Savjetuje: Tea Jukić, hobbychic.blogspot.com

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju