Sandi Chiavalon, Klaudio Ipša, Duilio Belić, samo su neki od izlagača koji su ponudili svoja mlada maslinova i bučina ulja na kušanje, s ciljem najave Zagreb Wine Gourmet Weekenda

Na sunčanoj terasi Centra Kaptol kušanjem maslinovih ulja najavljen je Zagreb Wine Gourmet Weekend koji će se održavati od 13. do 15. travnja u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol.

>> 6 namirnica koje NE pomažu u skidanju kilograma

>> Fažanski specijaliteti za prste polizati

Premijerno su predstavljena mlada maslinova ulja, te jedno bučino ulje ponajboljih hrvatskih uljara. Ulja mladog Sandia Chiavalona, obitelji Belić iz Rabca, Klaudija Ipše, stancije Meneghetti, pulskog Agroprodukta, obitelji Buršić, međimurskog Bistera i OPG-a Kolega s Dugog bila su izložena za kušanje u Centru Kaptol.

Tom prilikom Dražen Lazić, direktor festival istaknuo je: ‘Zagreb Wine Gourmet Weekend osim prestižnih vinara predstavit će i proizvođače izvrsnih maslinovih ulja. Danas smo imali prilike kušati mlada maslinova ulja nekih od njih. Najznačajniji eno-gastro festival okupit će najpoznatije predstavnike eno-gastro scene Hrvatske ali i iz zemalja regije.’

Zagreb Wine Gourmet Weekend međunarodni je festival vina i gastronomije, koji je izrastao iz četverogodišnje tradicije Zagreb Wine Gourmet Festivala. ZWGW osmišljen je kao mjesto susreta domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju