Međunarodni festival vina i kulinarstva začinit će prostor hotela The Regent Esplanade po peti put i svim ljubiteljima plemenite kapljice pružiti priliku da uživaju u vrhunskom vinu i kulinarskim trikovima

Jubilarni Festival postao je prepoznatljivo i nezaobilazno mjesto za sve vinare, enologe, ugostitelje, hotelijere, trgovce, sommeliere i druge ljubitelje plemenite kapljice koji žele naučiti ponešto više o vinu i kulinarstvu.

Riječ je o posebnom vinskom događaju koji svoja vrata posjetiteljima otvara 26. i 27. studenog u vremenu od 12 do 20 sati, a kojim se promiče kultura stola, u kojoj vino ima izuzetnu ulogu i značenje, ali predstavlja i značajan doprinos u razvoju gospodarstva i turizma.

Očekuje se dolazak više od 225 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a uz vinare na Festivalu će se okupiti i najpoznatiji proizvođači sireva, pršuta, kulena, tartufa, maslinovog ulja i ostalih delicija, koji će ovim putem predstaviti svoje proizvode i gastronomsku ponudu.

>> Čaša za svaku priliku koja štedi prostor

U sklopu festivala će se održati humanitarna gala večera, a sav prihod bit će u cijelosti doniran Klinici za dječje bolesti Zagreb te će se iskoristiti za nabavu medicinske opreme i namještaja za Odjel za onkologiju Klaićeve bolnice.

'Ponukani uspjehom prošle akcije ove godine nastavljamo s humanitarnim djelovanjem kako bismo pomogli Odjelu za onkologiju bolnice u Klaićevoj', izjavio je prof. Ivan Dropuljić, direktor Festivala.

Prošlogodišnji Festival je posjetilo više od 7000 građana. Cijela manifestacija od velikog je značaja i nužnosti za promociju vina i kulinarstva u Hrvatskoj. Prvi puta će na Festivalu ovakvog razmjera biti predstavljeno više od 1000 sorti vina.

Tijekom dva dana festivala posjetitelji će moći uživati u prezentacijama vinara i degustiranju ponajboljih hrvatskih i stranih vina.

Kroz sudjelovanje na popratnim suvremeno koncipiranim radionicama posjetitelji će imati priliku saznati što je ključno pri izboru primjerenog vina uz pojedino jelo s ciljem stvaranja sklada okusa i mirisa, ali i mnoge druge specifičnosti.

Na Međunarodnom festivalu vina i kulinarsta moći će se kušati vina iz udaljenih zemalja kao što su Argentina, Australija, Južna Afrika, Novi Zeland i SAD.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju