Jeste li sigurni da znate pripremiti baš svaki komad mesa i izvući najbolje iz njega. Predstavljamo vam Vedrana koji zna male kuharske trikove i podijelit će ih s vama!

Od danas na Zadovoljnoj možete pratiti pripremu jela od mesa uz kuhara Vedrana Habela. Video priloge u kojima će vam ovaj mladi kuhar pokazati kako se  pripremaju specijaliteti od mesa donosimo i na znakovnom jeziku

Pogledajte pripremu teleće koljenice bez znakovnog jezika

Pripremite ukusnu teleću koljenicu!

Ukusna teleća koljenica je pravi specijalitet, ukoliko ju i sami rado pripremate provjerite koliko se vaš način razlikuje od Vedranovog, a ukoliko ćete se prvi puta baciti na posao provjerite kojim se to trikovima služi ovaj kuhar kako bi jelo bilo zaista neodoljivo.

Pečena teleća koljenica
Kako bi bila što ukusnije koljenicu prvo prepecite, a zatim je dovršite kuhanjem. Prije kuhanja potrebno ju je očistiti od viška opni kako se prilikom pripreme ne bi previše stisnula.

Na tavu stavite malo maslinovog ulja i jednu žlicu otopljenog i procijeđenog maslaca te prepecite koljenicu sa svih strana.

Ne bacajte povrće koje se kuhalo uz koljenicu, poslužite ga uz meso!

Temeljac u kojem će se koljenica kuhati pripremite od crvenog luka, mrkve, češnjaka, celera, lovorovog lista, smeđeg šećera i narančinog soka. Povrće koje ste prethodno pirjali na tavi stavite u mješavinu pola litre vode i litre crnog vina koju ste oplemenili narančinom korom te posolili i popaprili.

U temeljac dodajte koljenicu i poklopite.

Uz koljenicu poslužite pire od batate. Narežite ju na kockice, skuhajte i procijedite. Ne bacajte vodu u kojoj je kuhana već s njom obogatite pire!

Kuhanu koljenicu izvadite iz temeljca, procijedite ga i zgusnite mješavinom brašna i maslaca.

Iskoristite i povrće koje se kuhalo s koljenicom, poslužite ga uz meso i pire od batate te prelijte umakom.

Vedran vam želi dobar tek!

O autoru

Vedran Habel je završio Srednju ugostiteljsku školu te radio u niz renomiranih restorana i hotela. Od 2007. radi kao nastavnik u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb. Napisao je knjigu Hrvatska kuharska početnica. Autor je udžbenika za kuharstvo za 1. i 2. razred srednjih ugostiteljskih škola - smjer kuhar. Vedran je snimio DVD o tehnološkim postupcima prigotovljavanja jela uz pomoć centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj te tako omogućio osobama oštećenog sluha da se i sami okušaju u pripravljanju jela. 

Početkom 2009. organizirao je tečaj male škole kuhanja u suradnji sa Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba te po prvi puta u Hrvatskoj provodi tečaj kuhanja za gluhe i nagluhe osobe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju