Vikend svjetskih kuhinja gastronomsko je događanje koje se organizira već četvrtu godinu za redom, a u kojem se svakog vikenda nude jela različitih svjetskih kuhinja po izboru chefa Priske Thuring

U sklopu Maistrinog gastronomskog programa 'Vikend svjetskih kuhinja' u restoranu hotela Adriatic u Rovinju bit će predstavljeni specijaliteti Kenije, Južnoafričke Republike, Guinea-Bissaua, Ugande, Gambije, Nigerije, Maroka, Konga i Egipta.

Na meniju će se nuditi zanimljiva predjela poput popečaka od ribe i kikirikija s umakom od marakuje, okruglice od mesa s umakom od jogurta te gambijska juha od kikirikija.

Za glavno jelo gosti će moći birati između goveđeg kebaba sa žara s pikantnim umakom od kikirikija i rižom, volovog repa s povrćem i krupicom, marokanskog sotea od janjetine s kuskusom i mnogih drugih specijaliteta, dok će za desert biti ponuđeni krema od banane i manga, egipatska torta od grisa i pečeni puding serviran s karamel umakom.

Vikend svjetskih kuhinja gastronomsko je događanje koje se u hotelu Adriatic organizira već četvrtu godinu za redom, a u kojem se svakog vikenda nude jela različitih svjetskih kuhinja po izboru chefa Priske Thuring.

U sklopu ovog ciklusa do sada su prezentirani gastronomski običaji Dalekog Istoka Sjeverne Amerike i Zapadne Indije, a tijekom nadolazećih vikenda predstavit će se gastronomija Srednjeg Istoka i to 25. i 26. ožujka kad će se posluživati specijaliteti Perzije i Libanona te Jugoistočne Europe 1. i 2. travnja kad su na meniju specijaliteti Makedonije, Srbije, Albanije, Bosne, Bugarske i Rumunjske.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju