Jedno od pitanja koje često čujemo, ali ga se i pribojavamo zasigurno je: a što ćemo sutra imati za ručak?
Kuhanje je lako. Treba samo smisliti – što pripremiti? Više od 400 000 gledatelja inMagazina tih problema nema. Naime, svaki dan promotori kulinarstva nude im jednostavne, a ukusne recepte u rubrici 'Ručak za sutra s Podravkom'. Tjedan koji odmiče počeli su pitom sa šampinjonima, a završili slatkim receptom za tiramisu s jagodama.
Mi smo za vas odabrali ovu salatu koju je pripremio Mišel Tokić, a već sutra ćemo u inMagazinu dobiti novi prijedlog za ručak.
Uživajte!
SALATA PROLJETNO BUĐENJE
(za 4 osobe)
Sastojci:
1 glavica salate kristal (oko 300 g očišćene)
150 g Šunke u ovitku Podravka
1 žlica SMS Ekstra djevičanskog maslinova ulja
200 g malih kuglica mozzarelle
100 g rotkvica
60 g Kiselih krastavaca Podravka
3 žlice SMS Ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 žlice vinskog octa (ili aceto balsamica)
1 žlica kapara
1 žlica narezanog bosiljka
Priprema:
1. Šunku narežite na štapiće, popecite ih na zagrijanom ulju, te ostavite da se ohladi.
2. Salatu narežite, dodajte joj popečenu šunku, kisele krastavce narezane na kockice, mozzarellu i rotkvice narezane na ploške.
3. Preljev pripremite tako da maslinovo ulje pomiješajte s octom, nasjeckanim kaparima i bosiljkom.
4. Pripremljeni preljev prelijte preko salate i lagano promiješajte.
5. Poslužite posuto s popečenim kockicama kruha.
Vrijeme pripreme: 15 minuta.
Faze pripreme:
Šunku narezatI na štapiće, popeći na ulju i ohladiti.
Salatu narezati, dodati šunku, kisele krastavce na kockice, kuglice mozzarele, narezanu rotkvicu.
Dressing: maslinovom ulju dodat ocat, nasjeckane kapare, bosiljak.
Preliti preko salate i promiješati.
Poslužiti posuto kockicama kruha.