Torta od sira i bijele čokolade je pravi užitak za nepce kojem neće odoljeti ni oni koji daju prednost slanim pred slatkim. Jednostavna je za izradu, gotova u trenu, a rezultat je božanstven. Bacite se na pripremu uz Aninu pomoć

Što vam je potrebno za podlogu?
U usitnjene tamne kekse (s većim udjelom kakaa), dodajte rastopljeni margarin, promiješajte smjesu i prstima je utisnite u dno kalupa za tortu. Stavite podlogu u hladnjak dok pripremate kremu od sira.

>> Zadovoljna za vas: Waldorfska salata idealna za 'babinjak'

>> Zadovoljna za vas: Recepti koji spašavaju u zadnji tren

Krema od sira
U posudi pomiješajte krem sir, bijelu čokoladu koju ste prethodno otopili na pari, šećer u prahu i vrhnje za šlag.

Dodajte želatinu u prahu koju ste predhodno pomiješali s hladnom vodom te kratko zagrijali, i aromu vanilije. Sve zajedno izmiksajte dok se sastojci ne sljube.

Gotovu kremu prelijte preko ohlađene podloge od keksa.
Tortu stavite u hladnjak na najmanje tri sata, a najbolje preko noći.

Nakon što se torta dobro ohladila spremna je za serviranje. 

Evo zašto Ana tako dobro kuha!

Obitelj i prijatelji koji uživaju u slasnim zalogajima i ljubav prema kuhanju ono je što 'tjera' Anu da svakodnevno osmišljava jela i pronalazi nove načine kako zadovoljiti gladna nepca željna novih okusa.

Prva je na popisu pomagača svojih prijateljica koje se često nađu u dilemi te ne znaju što ili kako skuhati. Ana ima odgovor na sve, a ono što se na prvi pogled čini nemogućim za izvesti u njezinoj kuhinji uskoro postaje privlačan i ukusan obrok na tanjuru.

Bez obzira ima li pred sobom nekoliko namirnica ili unaprijed osmišljen recept za pravu deliciju ono što vas očekuje je zgodan recept koji će mnoge od vas spasiti u trenucima kada nenajavljeni gosti kucaju na vrata ili jednostavno želite ukusan zalogaj, a na pripremu ne želite utrošiti previše vremena. 

Više na Kuhari.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju