Zanimljivo ime kolača sasvim jasno daje daje do znanja kako u njemu uopće nema ni trunke marcipana, a baš zanimljivim ga čini slatki puni okus oraha i topljene čokolade u ustima koji morate isprobati

Sastojci za tijesto:
3 cijela jaja
5 šalica za kavu šećera
3 šalice za kavu ulja
2 šalice za kavu mljevenih oraha
4 šalice za kavu mlijeka
5-6 šalica za kavu brašna
1/2 praška za pecivo

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mlijeko, orahe i brašno s praškom za pecivo.
Izliti u namašćen i pobrašnjen protvanj te peći oko 30-40 minuta na 180-190 C.

Glazura:
10 žlica šećera prokuhati sa 4 žlice vode,
dodati 10 dkg čokolade i 10 dkg maslaca.
KadA se smjesa rastopi dodati 3 šalice za kavu mljevenih oraha, te malo mlijeka i ruma.
Preliti preko pečenog kolača.

Više slasnih recepata možete naći na blogu Cook and play

Isprobajte i ove ukusne recepte:

>>Slatki kruh s pistacijom i cimetom

>>Okus djetinjstva: Mak i čokolada kao savršen par

>>Čokoladno zadovoljstvo gotovo za 3 minute

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju