Sastojci za prhko tijesto:
x 200g brašna
x 60g omekšanog margarina
x 80g šećera
x 1 jaje
x 1 vanilin šećer
x 1 žličica praška za pecivo
Nakon što se zasitite modernih recepata za muffine i torte od sira, isprobajte bakinu pitu od čokolade
Sastojci za nadjev:
x 150g gorke čokolade
x 150g mliječne čokolade
x 200ml mlijeka
x 1 jaje
x 1 žlica gustina
Sastojci za posip:
x 150g brašna
x 100g šećera
x 100g omekšanog margarina
Priprema:
1. Jaje istući sa šećerom pomiješanim s vanilin šećerom. Dodati margarin i brašno pomiješano s praškom za pecivom. Od tijesta oblikovati kuglu, umotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak da se stisne na pola sata.
2. U međuvremenu rastopiti čokoladu na pari. Otopljenu čokoladu pomiješati s jajem, mlijekom i gustinom.
3. Za posip pomiješati brašno, šećer i margarin.
4. Tijesto poravnati cijelom površinom lima (cca 32x25cm) preliti nadjevom od čokolade, a zatim polagano posipati posipom (zbog tekućeg nadjeva dio posipa će vam 'uroniti' u nadjev).
5. Kolač peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.
Još ukusnih recepata možerte pronaći na blogu Amaterka.
Ako ste ljubiteljica deserta s čokoladom svakako pročitajte i ove recepte:
>> Torta od lješnjaka, čokolade i pistacija zbog koje ćete oblizivati prste