Ako ljetujete u vlastitoj vikendici na moru ili ste unajmili apartman, vjerojatno ćete sa sobom ponijeti hranu za odmor. Ove namirnice nemojte kupovati u mjestu stanovanja, već pričekajte da dođete do svoje bajkovite destinacije i nabavite ih od domaćih proizvođača


1. Limuni

Domaće limune teško je pronaći na tržnicama diljem Hrvatske, a posebno u kontinentalnom dijelu. Iskoristite priliku i nabavite osvježavajuće citrusno voće čim stignete na svoju morsku destinaciju. Domaćin limun unaprijedit će okus brojnim jelima, za razliku od onog kineskog, a posebno će se dobro sljubiti sa svježom ribom pripremljenom na gradelama.

Jaja sigurno nećete spakirati kada putujte na odmor zbog straha da će se pokvariti. No to ne znači da biste ih trebali izbjegavati na ljetovanju.

2. Maslinovo ulje
Ljetne salate imat će bolji okus ako ih začinite domaćim maslinovim uljem. Skočite na tržnicu i pronađite lokalnog proizvođača ulja za svoje kuharske majstorije. Možda ovim potezom nećete uštedjeti, ali ćete dobiti proizvod koji će produbiti okus vašim jelima. Imajte na umu da na odmoru nećete stići potrošiti velike količine, ali svejedno kupite koju bocu viška i ponesite kao dar članovima obitelji ili prijateljima. Izbjegnite pak ovih 7 grešaka s maslinovim uljem.

3. Svježa jaja
Jaja sigurno nećete nositi sa sobom da se ne bi pokvarila, ali to ne znači da biste trebali izbjegavati njihovu konzumaciju na odmoru. Ako odsjedate u vlastitoj vikendici ili apartmanu, opskrbite hladnjak svježim jajima. Ovo je jeftini izbor bjelančevina koji se brzo sprema pa se nameće kao logičan izbor za kasne doručke ili jednostavne večere koje će vam nadoknaditi.

Savjet plus:
Ljetne delicije nemoguće je zamisliti bez soli i papra, a najbolje je kada svoje kulinarske kreacije začinjavate svježe mljevenim začinima koje imaju bolju aromu i okus. Upravo zato ne zaboravite ponijeti sa sobom mini mlinac za sol i papar.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju