Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Napokon pravi odgovor na dilemu gdje je najbolje držati kečap

08-02-2017 Piše Zadovoljna
komentari

Treba li kečap držati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi – pitanje je oko kojeg se lome koplja. No, sada smo dobili konačan odgovor na ovu dilemu

Majoneza, senf i kečap umaci su koje se mogu pronaći u gotovo svakoj kuhinji. I dok su prva dva, majoneza, senf, uvijek sigurno pohranjena u hladnjaku, držanje trećeg umaka, kečapa, do dana današnjeg bilo je tema rasprava.

U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Davorka Dalić na koncrtu u Beču posvećenom međimurskoj popevki - 3 Plijenila je poglede Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani Franka Batelić uvijek privlači pažnju svojim modnim izborima A tako je šik Savršen kaput za zimu u kojem vam neće biti hladno, a ima ga i Franka Batelić

Treba li kečap držati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi – pitanje je oko kojeg se lome koplja Dok jedni misle da je je kečap najbolje držati u hladnjaku, drugi smatraju da može stajati i na sobnoj temperaturi. No, stručnjaci su konačni riješili ovu dilemu i dali pravi odgovor:

Kečap uvijek treba držati u hladnjaku.

Zašto je tako? Zato jer kečap više ne sadrži natrij-benzoat te se u njega stavlja manje soli nego prije. Zbog smanjivanja količine tih konzervansa, držanje kečapa u hladnjaku postalo je obavezno. Pročitajte i koje namirnice ne treba držati u hladnjaku.

Drugim riječima, s obzirom da je kečap prije sadržavao više soli koja je prirodni konzervans, moglo ga se sigurno držati na kredencu na sobnoj temperaturi. No, s promjenom sastava kečapa došlo je vrijeme da ga se drži u hladnjaku jer će umak od rajčice tako imati duži rok trajanja.

Osim toga, nije li kontrastna kombinacija vrućih prženih krumpirića i hladnog kečapa jednostavno neodoljiva?

Pročitaj još
Pročitaj još