Treba li kečap držati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi – pitanje je oko kojeg se lome koplja. No, sada smo dobili konačan odgovor na ovu dilemu

Majoneza, senf i kečap umaci su koje se mogu pronaći u gotovo svakoj kuhinji. I dok su prva dva, majoneza, senf, uvijek sigurno pohranjena u hladnjaku, držanje trećeg umaka, kečapa, do dana današnjeg bilo je tema rasprava.

Treba li kečap držati u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi – pitanje je oko kojeg se lome koplja

Dok jedni misle da je je kečap najbolje držati u hladnjaku, drugi smatraju da može stajati i na sobnoj temperaturi. No, stručnjaci su konačni riješili ovu dilemu i dali pravi odgovor:

Kečap uvijek treba držati u hladnjaku.

Zašto je tako? Zato jer kečap više ne sadrži natrij-benzoat te se u njega stavlja manje soli nego prije. Zbog smanjivanja količine tih konzervansa, držanje kečapa u hladnjaku postalo je obavezno. Pročitajte i koje namirnice ne treba držati u hladnjaku.

Drugim riječima, s obzirom da je kečap prije sadržavao više soli koja je prirodni konzervans, moglo ga se sigurno držati na kredencu na sobnoj temperaturi. No, s promjenom sastava kečapa došlo je vrijeme da ga se drži u hladnjaku jer će umak od rajčice tako imati duži rok trajanja.

Osim toga, nije li kontrastna kombinacija vrućih prženih krumpirića i hladnog kečapa jednostavno neodoljiva?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju