Izložba 'Leonardo da Vinci - Genij i njegovi izum' oduševila je svjetske ljubiteljice umjetnosti, a sada izaziva salve oduševljenja i u Zagrebu. U Kineskom paviljonu Zagrebačkog Velesajma do 16. kolovoza 2015. bit će izloženi neki od najvećih izuma talijanskog majstora, koji je među širem krugu ljudi poznat kao autor slike Mona Lisa


Leonardo da Vinci
sinonim je za inovacije i kreativnost. Nasljeđe tog genija su neobične naprave koje je izumio, kao i veličanstvena umjetnička djela i crteži, koji još i danas, nakon više od 500 godina, u nama izazivaju strahopoštovanje.

Leonardo da Vinci napravio je skice za prvi bicikl, automobil, padobran, podmornicu, tiskarski stroj i zmaj za letenje, stotinama godina nego što su ti predmeti uistinu izumljeni.

Izložba 'Leondardo da Vinci – Genij i njegovi izum' obuhvaća više od 80 složenih izuma strojeva te reprodukcije Leonardovih najpoznatijih slika i crteža, anatomskih studija i slavnih kodeksa, koje vam omogućavaju da nakratko proniknete u njegov genijalni um.

Na izložbi u Kineskom paviljonu Zagrebačkog Velesajma tako možete pogledati njegov helikopter, jednostavnu preteču padobrana, zmaj za letenje, bicikl, automobil, podmornicu i tiskarski stroj… stotinama godina prije nego što su se njihovi stvari izumitelj rodili.

Ulaznice za izložbu možete kupiti na ulazu Kineskog paviljona, te putem sustava Eventim.

VODIMO VAS NA IZLOŽBU 'Leonardo da Vinci – Genij i njegovi izumi'

Dvije čitateljice vodimo na izložbu Leonardo da Vinci – Genij i njegovi izumi. Za sudjelovanje u igri darivanja potrebno je točno odgovoriti na pitanje, te imati malo sreće.

Nagradno pitanje glasi: Nabrojite tri izuma koje je osmislio Leonardo da Vinci i čiji se nacrti mogu vidjeti na izložbi?

Svoj odgovor i osobne podatke (ime, prezime, adresa, broj mobitela) pošaljite na našu e-mail adresu zadovoljna@novatv.hr do utorka, 23. lipnja 2015. kada ćemo objaviti imena dobitnika.

Dobitnice ulaznica za izložbu 'Leonardo da Vinci - Genij i njegovi izumi' su:

Rujana Matuka Šulek iz Zagreba

Andreja Krenek iz Zagreba

Čestitamo sretnim dobitnicama!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju