S predrasudama, stereotipima baš kao i s raznim vrstama zlostavljanja osoba koje su drugačije od nas, susrećemo se i prečesto. No trenuci u kojima reagiramo na nasilje, zauzmemo se za slabijeg i stanemo u njegovu obranu, momenti su koji diraju ravno u srce

S neprikladnim reakcijama okoline nerijetko se susreću i osobe s Down sindromom čiji dan obilježavamo u subotu 21.ožujka. Ususret Svjetskom danu Sindroma Down, donosimo priču malene navijačice, kojoj je dobrota sportaša zauvijek promijenila život i učinila je pravom zvijezdom. 

Naime, neugodnu situaciju prije godinu dana doživjela je i malena navijačica Desiree Andrews, učenica osmog razreda iz Wisconsina. Dok je plesala sa svojom navijačkom skupinom publika s tribina počela ju je vrijeđati.

I onda se dogodilo nešto nevjerojatno. Nakon što su shvatili što se događa iz košarkaške ekipe su zatražili time out i suprotstavili se zlostavljačima.

S neprikladnim reakcijama okoline nerijetko se susreću i osobe s Down sindromom čiji dan obilježavamo u subotu 21. ožujka

'Djeca iz publike su vrijeđala Dee i mi smo odlučili da moramo nešto napraviti', pojasnio je za TMJ4 igrač Chace Vazquez.

'Jedan od košarkaša im je rekao da prestanu, a potom su svi dečki došli i podržali ga', dodao je trener košarkaša Brandon Morris za Kenosha News.

'Nije fer da se druge ljude tretira na ružan način, jer smo svi jednaki, Bog nas je sve napravio jednakima', istaknuo je igrač Scott Terrien.

Taj događaj promijenio je život malene djevojčice. Desiree  više u školu ne ide sama, ima puno prijatelja, a sve zahvaljujući reakciji sportaša koji su odlučili zaustaviti neugodan događaj.

U čast djevojčice Dee dvorana u kojoj dečki treniraju nazvana je Kuća D.

Njezin otac Cliff Andrews rekao je kako je Dee bila inspirirana serijom  Glee u kojem igra i jedan glumica s Down Syndromom. Dodao je i kako je pokušao zahvaliti momcima što su se zauzeli za njegovu kćer, no zahvalnost koju osjeća teško je pretočiti u riječi.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju